hamburger-icon

Kliker.info

Lavrov u Washingtonu o smijeni šefa FBI-a : ‘Ma zar je dobio otkaz? Ma šalite se!’

Lavrov u Washingtonu o smijeni šefa FBI-a : ‘Ma zar je dobio otkaz? Ma šalite se!’

10 Maja
23:05 2017

Američki predsjednik Donald Trump rekao je u srijedu da je susret s ruskim ministrom vanjskih poslova Sergejom Lavrovom u Bijeloj kući bio ‘jako, jako dobar’.To je bio prvi Trumpov susret s nekim predstavnikom ruskog državnog vrha u vrijeme kada su veze dviju velesila jako loše.

Rijetkost je da američki predsjednik u Ovalnom uredu prima jednog ministra vanjskih poslova ili dužnosnika, koji nije predsjednik države ili vlade.

– Mislim da ćemo napraviti dobre stvari za Siriju, stvari se pomiču i to je dobro – rekao je Trump nakon susreta, nakon odlaska Lavrova.

Ruski ministar je na press  konferenciji nakon susreta ocijenio da se Trump zauzeo za ‘pragmatične’ odnose s Rusijom koji će biti ‘korisni’ za obje zemlje.Optužbe za rusko upletanje u američku unutarnju politiku su izmišljotina – rekao je Lavrov nakon razgovora s američkim predsjednikom.

– Što se tiče rasprava i bure u vezi s našim odnosima i izmišljotine da mi upravljamo unutarnjom politikom (Sjedinjenih Država), naravno da pratimo taj krajnje neobičan kontekst u kojemu se naši odnosi razvijaju – rekao je Lavrov u Washingtonu.

Trump je Lavrova primio samo dan nakon što je naprasno smijenio direktora FBI-a Jamesa Comeyja, u jeku istrage o mogućoj povezanosti Trumpovih ljudi s ruskim dužnosnicima u kontekstu mogućeg uticaja Kremlja na ishod američke predsjedničke utrke.

Lavrov se sastao i sa svojim kolegom, američkim državnim sekretarom  Rexom Tillersonom, a tokom njihova kratkog poziranja pred kamerama ruski diplomat je novinarima, koji su pitali o Comeyjevoj smjeni, dobacio: ‘Ma zar je dobio otkaz? Ma šalite se!’.

(Kliker.info-Jutranji list)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku