hamburger-icon

Kliker.info

Lars Gunar Vigemark: Ako ne bude dogovora oko Izbornog zakona, nemamo rezervni plan !?

Lars Gunar Vigemark: Ako ne bude dogovora oko Izbornog zakona, nemamo rezervni plan !?

06 Aprila
06:51 2018

Nemamo rezerveni plan, ukoliko BiH upadne u duboku političku krizu i ako za davdesetak dana ne bude dogovora oko izmjena Izbornog zakona. Poručuje šef delegacije Evrpske unije u BiH, Lars Gunar Vigemark, koji je zajedno sa američkom ambasadorkom u Sarajevu okupio lidere nekoliko potičkih partija iz Federacije BiH.

SAD i Evopska unija nemaju nikavu novu inicijativu prema BiH, samo pokušavamo da pomognemo, poručuje Vigemarak. Pregovori su nastavljeni i danas, ali bez učešća HDZ-a BiH, čiji lider otvoreno prijeti da izborni rezultati neće moći da budu implemnetirani, ukoliko ne bude suštinksih izmjena Izbornog zakona. Čović insistira da se u paketu rješavaju sve odluke Ustavnog suda kojima su osporene odredbe Izbornog zakona.

“Jedna je izbor članova Predsjedništva BiH, gdje se forma legitimnog predstavljanja, koja je definisana u odluci Ustavnog suda, primarno odnosi na legitimno predstavljanje tri člana Predsjedništva. Zatim su tu klubovi Doma naroda Parlamenta FBiH i naravno Mostar, što se veže za jednu raniju odluku Ustavnog suda”, rekao je Dragan Čović predsjednik HDZ-a BiH.

(Kliker.info-Buka)

Podijeli

Jedan komentar

  1. Lk
    Lk 06 Aprila, 13:27

    Ukinite konstitutivni fasizam u Bosni i Hercegovini jer ste ga vi legalizovali. Mi smo se tukli upravo zbog dva agresivna fasizma i sada ovim trecim pripusujete borbu za slobodnu BiH kao borbu za Unitaristicku BiK. Sramota.

    Odgovori

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku