hamburger-icon

Kliker.info

Lana Prlić: Nismo očito samo grad slučaj već i grad paradoksa

Lana Prlić: Nismo očito samo grad slučaj već i grad paradoksa

21 Novembra
16:21 2020

Lana Prlić, šefica Izbornog štaba SDP Mostar, jutros u emisiji na N1 televiziji govorila je o predstojećim lokalnim izborima koji će se nakon 12 godina održati Mostaru 20. decembra, kazavši da se već osjeća dobra atmosfera u gradu na Neretvi.

“Osjeća se neka dobra atmosfera u gradu, nakon rezultata Lokalnih izbora prošle nedjelje. Jučer smo rekli na otvaranju kampanje da je to neki val pozitivne atmosfere i promjena koje će, nadam se, zahvatiti i Grad Mostar 20. decembra”, kazala je.

Prlić kaže da će po prvi puta glasati na lokalnim izborima.

“Ne svojim izborom, već time što nisam imala priliku prije da glasam”, pojasnila.

Govoreći o najvećim problemima sa kojima se ovaj grad suočava, Prlić navodi da su oni iz sfere ekonomije, infrastrukture i ekologije.

“Imamo sportsku dvoranu koja se gradi godinama. Nije izgrađena i nije funkcionalna, ali postoji direktor koji prima platu. Nismo očito samo grad slučaj, već i grad paradoksa”, istakla je.

Napominje da u Mostaru postoje tri najozbiljnija bloka na izborima, jedan okupljen oko SDA, drugi oko HDZ BiH, te BH Blok sastavljen od SDP-a, Naše stranke, te Prve mostarske partije.

“Mislim da imamo jako dobru šansu, pogotovo zbog rezultata koje je četvorka i stranke pojedinačno imala na lokalnim izborima u drugim dijelovima BiH. Da na atmosferi toga možemo napraviti neke promjene i biti ključni faktor u Gradskom vijeću”, kazala je.

Prlić smatra da je velika izlanost ključna, te pozvala sve Mostarce, a pogotovo mlade generacije koje nisu imale priliku do sada da glasaju, da izađu na izbore.

“Zadnja generacija koja je imala pravo glasa je rođena 1990, a ove godine na izbore izlazi generacija koja je rođena 2002. godine. Vidite koliko je tu generacija uključeno i mislim da je suludo da više pričamo o podjelama i onome što se dešavalo devedestih godina, kad na ove izbore izlaze generacije koje su rođene 2002. godine. Nadam se i ulažem najviše nade u te generacije da izađu na izbore i naprave promjenu”, istakla je.

(Kliker.info-Press)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku