hamburger-icon

Kliker.info

Lady Macbeth : Supruga Patti zajedno s Blagojevichem u prevarama

Lady Macbeth : Supruga Patti zajedno s Blagojevichem u prevarama

11 Decembra
22:22 2008

Nimalo laskav portret prve dame američke savezne države Illinois, Patricije Patti Blagojevich, izronio je iz sudskih dokumenata nakon što je njezin suprug guverner Rod Blagojevich uhićen u utorak. Iz njih se može razaznati da je Patti (43) svojevrsna Lady Macbeth današnjih dana koja je smišljala zavjere protiv neprijatelja svog muža i zdušno podupirala njegovu korupciju. Njezine ambicije i drkost zabilježene su na 76 stranica optužbi gdje se navodi kako je pomagala svom suprugu u namjeri da proda mjesto novoizabranog predsjednika Baracka Obame u američkom Senatu. Namjeravala se dočepati i nekih unosnih pozicija u upravnim odborima korporacija zahvaljujući uplivu svog supruga. Sve se doznalo jer su federalni istražitelji prisluškivali Blagojevichev kućni telefon i stavili prisluškivače u njegov ured. Vlasti su razgovore počele prisluškivati krajem listopada. Zahvaljujući tome zabilježena je i tirada Pattinih psovki kojima poručuje kako bi vlasnici kompanije Trubune, koja među ostalim u vlasništvu ima i Chicago Tribune i bejzbol-klub Chicago Cubs, jednostavno trebali otpustiti osoblje ako žele da  država pomogne u saniranju duga.  – Zaustavi te (psovka) Cubse (psovka) – čuje ju se kako govori na snimci. Sudski dokumenti također navode kako je sudjelovala i na važnom sastanku prošli mjesec.
Malo rada, puno novca       Na tom su sastanku guverner Blagojevich, ona i njegovi pomoćnici diskutirali o prodaji Obamina mjesta u zamjenu da ona zasjedne u neku od dobroplaćenih fotelja korporativnih odbora, gdje se malo radi, ali dobro zarađuje. Protiv Patti Blagojevich nije podignuta optužnica.

Jesse Jackson tvrdi kako nema veze s aferom    Američki demokratski kongresnik Jesse Jackson Jr.rekao je na novinskoj konferenciji kako je on kandidat broj 5. za upražnjeno mjesto Baracka Obame u Senatu, ali nije kriv i nije namjeravao tu poziciju platiti. – Nisam inicirao niti ovlastio nikoga u bilo koje vrijeme da obeća išta guverneru Blagojevichu u moje ime – rekao je Jesse. (Kliker.info-JL)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku