hamburger-icon

Kliker.info

Kvalitet i hrabrost : Brankici Stanković nagrada za hrabrost u New Yorku

Kvalitet i hrabrost : Brankici Stanković nagrada za hrabrost u New Yorku

23 Oktobra
16:15 2014

BrankicaS1Novinarka i autorka emisije “Insajder” na televiziji B92 Brankica Stanković dobitnica je nagrade za hrabrost koja joj je sinoć dodjeljena na ceremoniji u New Yorku.Televizija B92 saopštila je da ovu svjetsku nagradu dodjeljuje Međunarodna ženska medijska fondacija koja se 25 godina bavi jačanjem uloge žena u informativnim medijima.

“Nagrada je dokaz da, kada radite svoj posao pošteno i profesionalno, granice nisu važne, nije važno gdje je vaša zemlja na mapi, gdje živite i radite. Ono što jeste važno je da se kvalitet prepoznaje. Naš moto je uvjek bio da novinari rade u javnom interesu i da nema kompromisa kada su u pitanju istina i javni interes”, rekla je autorka Insajdera primajući nagradu.

Osim Brankice Stanković, ovogodišnje dobitnice su reporterka CNN-a iz ratnih područja Arva Damon i urednica lista Le Souverain, Solange Lusiku Nsimir iz Konga.

Poslije dodjele nagrade u New Yorku , dobitnice će se za nekoliko dana predstaviti i u Los Anđelesu na ceremoniji koja za cilj ima podizanje svijesti o značaju nezavisnog i nepristrasnog novinarstva. (Kliker.info-B92)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku