hamburger-icon

Kliker.info

Kurir tvrdi : Bivši premijer Hrvatske Ivo Sanader ima sidu

Kurir tvrdi : Bivši premijer Hrvatske Ivo Sanader ima sidu

27 Avgusta
04:31 2009

 

 " "Bivši hrvatski premijer Ivo Sanader ima sidu", vrišti naslovnica srpskog tabloida Kurir, koji ne navodi izvor ove informacije. Novinari Kurira razgovarali su sa Sanaderovim liječnicima, ali od njih nisu dobili nikakvu potvrdu da bivši premijer boluje od bilo kakve teške bolesti. "Hrvatski novinari iz većine dnevnih listova, ali i velikih tjednika neslužbeno su nam potvrdili da su i sami čuli da je Sanader teško obolio, ali da još nije bilo službene potvrde o prirodi bolesti", piše srpski tabloid.

"Sanader se povukao zbog neizlječive bolesti"                  Kurir u svom tekstu navodi kako se teška priroda Sanaderove bolesti brižno krije od hrvatske javnosti. "Neizlječiva bolest glavni je uzrok njegovog povlačenja s mjesta predsjednika Vlade", tvrdi Kurir pa iznosi "povijest bolesti": "Sanader je početkom kolovoza proveo desetak dana u bolnici s čudnim dijagnozama: najprije da je zaražen teškom zaraznom bolešću, zatim da boluje od legionele, da bi na kraju liječnici presudili – teška upala pluća. Bivši premijer i predsjednik HDZ-a prije nekoliko dana konačno se, nakon mjesec dana izbivanja, pojavio u javnosti, znatno mršaviji, s upalim obrazima i tamnim podočnjacima"."Najtiražnije dnevne novine na Balkanu", kako se Kurir voli reklamirati, također navode da se nakon njegove ostavke 1. srpnja špekuliralo kako je Sanader otišao jer ga je bilo strah da će završiti kao Ivo Pukanić, nešto više od mjesec dana kasnije mu je pozlilo nakon krstarenja Jadranom.

Razgovarali sa Sanaderovim liječnicima                                    "Gledajte, sve što vam mogu reći je da je boravio u klinici nekoliko sati. Postavljena mu je dijagnoza akutne upale pluća. U dogovoru s njim i u skladu s njegovom osobnom željom, liječenje je nastavljeno u klinici na Jordanovcu", rekao je za Kurir Goran Tešović koji je Sanadera liječio u klinici Fran Mihaljević. "Sve ostalo je u domeni liječničke tajne i ništa vam više ne mogu reći", podvukao je Tešović.Novinari Kurira razgovarali su i sa zamjenikom direktora klinike na Jordanovcu Miroslavom Samardžijom. "Test na legionelu pokazao je da Sanader nema tu vrstu upale pluća. To što se pouzdano ne zna koja je bakterija uzrok bolesti, utječe na liječenje. naime, za liječenje upale pluća postoje protokoli po kojima se liječe bolesnici bez obzira na vrstu bakterije. Kao i svi drugi bolesnici s upalom pluća, on dobiva antibiotike iz grupe cefalosporina, koji su u tome dokazano uspješni", rekao je Samardžija. (Kliker,info.Index)

 

 

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku