hamburger-icon

Kliker.info

Kraj potjere u Pennsylvaniji : Nakon gotovo dva mjeseca bijega policija ulovila američkog četnika (Video)

Kraj potjere u Pennsylvaniji : Nakon gotovo dva mjeseca bijega policija ulovila američkog četnika (Video)

31 Oktobra
06:30 2014

frein11Nakon sedam sedmica  potjere policija je napokon uhitila Erica Freina (31), militantnog tipa opsjednutog četnicima, zbog čega su ga i prozvali američkim četnikom. Osumnjičen je za ubijstvo lokalnog policajca u Pennsylvaniji. Prema izjavama lokalnih zvaničnika i policijskih dužnosnika  američki četnik je uhapšen u  jednom aerodromskom hanharu  u blizini Buck Hilla , a predao se bez opiranja, najvjerovatnije zbog  iscrpljenosti.

Podsjetimo, Frein je osumnjičen za ubistvo policajca Byrona Dicksona kojeg je iz zasjede snajperom upucao 12. augusta. U pucnjavi je ranio i njegovog kolegu, Alexa T. Douglassa.U potragu za njim krenulo je preko hiljadu  policajaca, neki iz drugih država. Troškovi cijele operacije popeli su se na nekoliko milijuna dolara.Hvatanje Freina čije se vještine preživljavanja u divljini uspoređuju s Rambovim, policajci koji čiste teren još od 12. augusta jedva su dočekali. Osim njih odahnulo je i  stanovnicima     koji žive raštrkani po planinskom području koje je popularno i kod turista i vikend-skijaša.

Mještani, su naime, morali živjeti s pripadnicima specijalnih jedinica (SWAT) koji su kamuflirani šetali područjem sa psima, prelijetali helikopterima i krčili puteve vozilima.Škole su se zatvarale kad god je netko pomislio da je Frein uočen u blizini. Uz sve ove neugodnosti, mještani i policija bili su u stalnoj neizvjesnosti hoće li i kada ponovo napasti.Cijela ova potjera naškodila je i lokalnoj ekonomiji – lov je zabranjen dok god je Frein na slobodi.

– To je za nas ovdje velika stvar, lov je jedna od glavnih stvari u ovom području – rekao je John Jukes koji s obitelji živi usred područja koje se pretraživalo.Jukes je naglasio kako svatko razumije da je teren izrazito nepregledan, ali da su zapanjeni da se Frein uspio toliko dugo skrivati od policije.Istražitelji vjeruju da je Frein dugo planirao napad, ali i bijeg u duboku šumu, kao i da je bio opremljen namirnicama za preživljavanje u skrivenim bunkerima u šumi.Frein je u međuvremenu ostavljao i opipljive tragove policiji, kao da ih ima namjeru izazivati, poput opušaka cigareta uvezenih iz Srbije, iskorištene maramice ili pelene…

Dok je policija pretraživala šumu, svjesni su bili da Frein i njih možda prati. Među njegovim pronađenim stvarima su i dvije bombe povezane žicom zbog čega su se bojali da je možda i skrovište gdje se ubojica krije minirano.Policija je pronašla i njegov navodno osobni dnevnik s jezivim opisom ubojstva policajca Dicksona.

“Uzeo sam pušku i upucao ga oko 23 sata. pao je na pod, bio sam iznenađen koliko brzo. Ispalio sam dodatne metke u njegovu glavu i vrat. I dalje je bio miran. Drugi policajac prišao je ovom kojeg sam upravo upucao. Kada je kleknuo nad kolegu počeo sam pucati na njega i onda je skočio iza vrata. Mogao sam i dalje vidjeti njegove noge… – piše u dnevniku.U ponedjeljak navečer lokalna osnovna škola organizirala je koncert za Noć vještica u znak pošte nastradalom policajcu.- Znam da rade odličan posao. Vjerujem da će im promjena vremena pomoći da ga što prije uhvate – rekla je tada učiteljica Jennifer Mercereau, jedna od organizatora koncerta.

Američki mediji javljaju da će tužioci , gotovo je sigurno, za Freina tražiti smrtnu kaznu.

(Kliker.info-JL)

 

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku