hamburger-icon

Kliker.info

„Korpa hrane“ : Elma je preživjela rat i glad, danas pomaže socijalno ugroženim u SAD-u

„Korpa hrane“ : Elma je preživjela rat i glad, danas pomaže socijalno ugroženim u SAD-u

15 Decembra
15:53 2014

Elma1Elma Kosovac Imamović, 24-godišnja studentica prve godine na Univerzitetu Concordia u Minesoti (SAD), prije tri godine započela je projekat „Korpa hrane“ koju donira socijalno ugroženim porodicama za Dan zahvalnosti i Božić u Fargo-Moorhead, prenosi bh. novinska agencija Patria.

“Projekat ‘Korpa hrane’ započela sam jer sam i ja bila u takvoj situaciji. Svake godine kupovala bih hranu za nekoliko porodica u ovom području. Taj broj je sa 15 porastao na 65 porodica”, kaže Imamović.

Imamović je danas porodična žena, majka, ali nije zaboravila ono što kroz šta je prolazila za vrijeme agresije na BiH od 1992. do 1995. godine. Njeno djetinjstvo u istočnoj Bosni obilježeno je ratom, a meci su letjeli i do kraja 1998. godine, govori Imamović.

Njeni roditelji morali su obezbijediti hranu za troje djece, a često su jeli samo mlijeko i hljeb. U SAD preselili su 2000. godine gdje je njena porodica konačno imala priliku stvoriti drugačiji život.

U ovom projektu pridružili su joj se i lokalne kompanije, pa je program i proširen. Uz pomoć volontera, Imamović dostavi svaku korpu lično.

Jedino što ova djevojka traži jeste pismo zahvale, koje daje donatorima i od kojih pravi specijalnu knjigu. Za predstojeći Božić, ona će pokušati svakoj porodici koja se javi za pomoć osigurati korpu. Upravo zbog toga organizira i dobrotvornu akciju kako bi prikupila sredstva.

“Ove porodice svakodnevno su u stanju potrebe, a ja im pomažem dva dana u godini. Kad malo bolje razmilsim i ja sam tako živjela. Ali me i podsjeća koliko daleko sam dogurala i koliko su moji roditelji učinili za mene”, zaključila je Imamović. (Kliker.info-NAP)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku