hamburger-icon

Kliker.info

Kopola: Nastavlja se rekonstruisanje policijskih snaga

Kopola: Nastavlja se rekonstruisanje policijskih snaga

16 Septembra
00:19 2006

Brigadni general Vinčenco Kopola (Vincenzo Coppola), šef EUPM-a i član Upravnog odbora Direkcije za reformu policije, poručuje da se proces restrukturiranja policijskih snaga nastavlja.
– Upravni odbor Direkcije za reformu policije svim snagama nastoji pripremiti tehnički prijedlog za reformu policije. Iako rok za završetak tog prijedloga neće biti ispoštovan, ipak treba naglasiti da Direkcija ima mandat do kraja ove godine – rekao je Kopola.
Šef EUPM-a uvjeren je da će članovi Direkcije uspjeti pripremiti valjan prijedlog koji će potom razmatrati relevantne vlasti u BiH.
– Nova struktura koja treba biti uspostavljena u narednih nekoliko godina, u skladu s tri principa Evropske komisije, dat će BiH policijsku službu koja je efikasna, profesionalna i oslobođena političkog uplitanja. Od iste važnosti je i uspostavljanje policijske strukture koja će biti djelotvorna u borbi protiv krupnog i organiziranog kriminala i koja će također biti u stanju osigurati zadovoljavajući nivo javne sigurnosti za sve građane – zaključio je Kopola.

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku