hamburger-icon

Kliker.info

Konstantin Korotkov, ruski profesor svjetskog glasa : Otkriće piramida u Visokom je u rangu otkrića grobnica u Egiptu i piramida Maja i Asteka

Konstantin Korotkov, ruski profesor svjetskog glasa : Otkriće piramida u Visokom je u rangu otkrića grobnica u Egiptu i piramida Maja i Asteka

10 Marta
22:54 2017

Nema sumnje da su bosanske piramide i tuneli ostaci nepoznate, visokorazvijene civilizacije, a boravak u Prahistorijskim podzemnim tunelima Ravne ima jak pozitivan i mjerljiv učinak na emocionalno i fiziološko stanje svih posjetilaca.

To su neki od zaključaka najpoznatijeg svjetskog stručnjaka u oblasti razvoja naučnih instrumenata za snimanje energija prostora i živih bića, profesora Konstantina Korotkova.

On je od 5. do 10.marta u pratnji zamjenika direktora Odjeljenja za razvoj Instituta za atomsku fiziku “JSC Atomstroy” iz Moskve, nuklearnog fizičara Olega Smirnova, boravio u Visokom te EPC/GDV tehnikom mjerio Bosansku piramidu Sunca, Bosansku piramidu Mjeseca, tumulus u Vratnici, Prahistorijski podzemni labirint Ravne i “Arheološko-turistički park Ravne 2”.

Također, urađena su i mjerenja posjetioca tunela Ravne prije i poslije posjete, kao i analiza vode s više lokacija.

Korotkov je zaključio i da se nivo energetske aktivnosti na prostorima svih piramida i tunela nalazi u dijapazonu blagotvornog djelovanja, odnosno da ima pozitivan učinak na zdravlje.

Profesor Konstantin Korotkov je fizičar i inžinjer kompjuterskih nauka. Profesor je na katedri za kompjuterske nauke i biofiziku na državnom Univerzitetu za informacijske tehnologije, mehaniku i optiku u Sent Peterburgu, Rusija. Zamjenik je direktora Istraživačkog instituta za zdravlje u Sent Peterburgu. Predsjednik je Međunarodne asocijacije za medicinsku i primjenjenu bioelektrografiju.

Objavio je više od 200 naučnih članaka u vodećim internacionalnim časopisima za fiziku i biologiju. Vlasnik je 17 patenata u oblasti biofizike. Predavao je u 43 zemlje i učestvovao na više od 100 međunarodnih konferencija. Autor je devet knjiga koje su prevedene na više jezika.

Njegovu EPC/GDV tehniku je prihvatilo rusko Ministarstvo zdravlja i certificirana je u Europi, a koristi je više od 1.000 ljekara širom svijeta. Istraživao je brojne megalitne lokacije u svijetu te energiju piramida u Meksiku i Egiptu.

“Napore Semira Osmanagića trebali bi podržati svi na naučnom, vladinom i humanitarnom nivou. Ovo otkriće je u rangu otkrića grobnica u Egiptu i piramida Maja i Asteca u Centralnoj Americi “, istakao je Korotkov na kraju posjete BiH, navodo se u saopćenju Fondacije “Arheoloski park: Bosanska piramida Sunca”.

(Kliker.info-Fena)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku