hamburger-icon

Kliker.info

Konakoviću i Vasiljeviću ukradeni automobili

Konakoviću i Vasiljeviću ukradeni automobili

06 Oktobra
07:27 2006

Nakon krađe lopovi su tražili otkup za vozilo. Konakoviću je vozilo ukradeno u sarajevskom naselju Breka, u Ulici Ismeta Mujezinovića, a Vasiljeviću u Ulici Marka Marulića, do ulaza na broju 21. Ukradena vozila klub je unajmio za lične potrebe u rentakar agenciji ASA MOBIL. Krađa vozila se dogodila 2. oktobra. "Vasiljević je prijavio slučaj, a Konaković nije", rekao je Dragan Mioković, inspektor MUP-a Kantona Sarajevo. Mioković je dodao da je osim krađe u ovom slučaju došlo i do pokušaja iznude novca od strane lopova jer su se počinioci kriminalnog djela javili oštećenima u cilju "otkupa" vozila.

"U cilju istrage ne možemo govoriti o novčanom iznosu koji su tražili kriminalci od Konakovića i Vasiljevića. Sarađujemo s Centrom javne bezbjednosti Istočno Sarajevo, kao i ostalim policijskim stanicama, a sve u svrhu pronalaska počinitelja ovog kriminalnog djela", tvrdi Mioković. Konaković je demantovao Miokovićeve navode da krađu nije prijavio. "To su gluposti, prijavio sam slučaj policiji. Deset minuta poslije krađa otišli smo u stanicu policije kako bismo sačinili zapisnik. Uostalom, vozila su bila kasko osigurana i da bi se naplatila suma predviđena u takvom slučaja policija je morala biti upoznata, odnosno mora postojati pisani trag", rekao je Konaković.

Konaković i Vasiljević nisu htjeli juče reći koliko su lopovi novca tražili od njih kako bi im vratili automobile.

(Nezavinse novine)

Seat na meti kriminalaca

 

Elmedin Konaković kaže da krađe nisu uperene protiv KK Bosna i bh. košarke. "Počinioci ovog krivičnog djela nisu znali ko koristi usluge agencije ASA MOBIL, odnosno nije im bilo važno da li je riječ o košarkašima ili nekom drugom. Prema informacijama koje imam, ovih dana u Sarajevu je ukradeno sedam automobila seat", kazao je Konaković. I prema saznanjima Saše Vasiljevića ovih dana je u Sarajevu otuđeno nekoliko vozila seat. "Automobili seat su, izgleda, na meti kriminalaca. Koliko sam čuo, ovo nije prvi slučaj krađe seata u posljednje vrijeme u bh. prijestonici. Otišao sam u policiju, gdje su sačinjeni zapisnik i uviđaj krađe mog automobila. U kolima su bile moje lične stvari, oprema za treniranje, ali ništa vrijedno i neprocjenjivo", naglasio je Vasiljević.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku