hamburger-icon

Kliker.info

Konaković odgovorio na optužbe : Nismo mi budale da rušimo ovu državu, mi rušimo ovakvu vlast

Konaković odgovorio na optužbe : Nismo mi budale da rušimo ovu državu, mi rušimo ovakvu vlast

14 Jula
15:59 2020

“U zemljama trećeg svijeta, zemljama autokratije izbori nisu upitni, je to je osnovno građansko pravo kada je riječ o nekom političkom bontonu. Čini mi se da je Bosna i Hercegovina jedina zemlja u Europi i šire, a možda i među zemljama trećeg svijeta, koju su političari doveli u fazu da izbora neće biti. Onda pristalice ovih valdajućih stranaka relativiziraju to da neće biti izbora”, rekao je lider Naroda i pravde Elmedin Konaković .

On kaže da je dobro da su Milorad Dodik, Dragan Čović, Bakir Izetbegović i Željko Komšić na ovaj način ujedinili opoziciju na pravi način.

Aposlutno ujedinjena opozicija

“Nikada nisam prisustvovao na sastanku kao jučer, opozicija je apsolutno ujedinjena. Pokušavamo probuditi ovu uspavanu međunarodnu zajednicu, koja čini mi se više aplaudira ovim na vlasti, nego što je svjesna u kakvo stanje u svi zajedno pa i oni kao korektor doveli ovu zemlju, naravno jedina opcija su protesti.

To je drugi demokratski način, osim izbora, a treća opcija ne postoji, oni pokušavaju pobjeći od izbora u kojima će sigurno doživjeti krah”, rekao je Konaković i dodao:

“Posebno je impresivno, kako to Izetbegović i Komšić pokušavaju spinovati. Samo pogledajte zadnjih godinu i po, Izetbegović je najavom ukidanja imena RS, pa davanje roka Dodika da se on popravi i naravno ispalio još jedan ćorak.

Onda je krahirao u historijski najvažnijem pravnom procesu za ovu zemlju, revizija presude protiv Srbije, svjestan da ambasadorica BiH u Holandiji može kredibilno podnijet izahtjev za reviziju, on je izbjegao tu opciju, pa odigrao na nelegalnog agenta, što je kasnije priznao i dodao da su ga savjetnici posavjetovali”.

Smatra da je Izetbegović sa Dodikom i Čovićem napravio vlast u kojoj im je data apsolutno pravo na nivou države i Federacije BiH.

“Dodikova četvrta ruka Dušanka Majkić u Domu naroda i primjer padanja zakon Denisa Zvizdića primjer je koliko je Bakir laik ili nas sve laže.

Naravno da tri nije jednako četiri, i da danas Dodik nema četiri u Domu naroda moglo bi se razgovarati o alternativama.

Zatim je odigrao tu koaliciju sa njima dvojicom, a onda njih dvojicu prevario, kako oni govore, birajući CIK o kom se dogovorio sa opozicijom iz RS-a sa PDP-om i SDS-om, a sa druge strane imenovao Hrvatske kadrove koji nisu u HDZ-u”, istaknuo je on.

Protest za BiH

Protesti u Sarajevu su protesti ispred institucija koje su smještene u glavnom gradu naše zemlje.

Protest ispred Parlamenta nije protest Izetbegoviću i SDA, to je protest i protiv SDS-u i SNSD-u i protiv svih koji vode. Mi protestujemo pred institucijama, a naravno proteste ćemo organizovati u mnogo više gradova, a Sarajevo ima posebnu simboliku zbog instutcija. Iskreno živim apsolutno u nadi da će biti izbora u BiH, i da ne daj Bože neće biti nikakvih nemilih scena u našoj zemlji”, kazao je Konaković i dodao:

“Niko nije lud, te institucije su naše, to nisu Izetbegovićeve institucije on misli da jesu i tako se ponaša prema zemlji, jer sve što je državno to je stranačko.

Nama nije tako, te zgrade su gradili naši očevi, naši djedovi izgrađena je ova zemlja krvlju onih koji su dali živote. Nismo mi budale da rušimo ovu državu, mi rušimo ovakvu vlast. Oni treba da se plaše urapvo toga što rušimo njih, ne damo svoje zrade, ni svoju policiju nti prizivamo bilo kakve sukobe”.

Najveća prijetnja sistemu

“Potpuno mi je logično da Izetbegović izdavaja mene iz kompletnog ovog opozicionog bloka i da govori najviše o Narodu i pravdi, jer zna šta se na terenu dešava. On zna koliko ljudi je u zadnjih mjeseci prelazi iz SDA i vidi alternativu u Narodu i pravdi, on zna da ćemo na izborima biti najozbiljniji oponent toj njegovoj politici.

A zna i koliko smo hrabri, zato se najvjerovatnije plaši nas. Nije to samo on to su i njegovi koalicioni partneri, ne iznenađuje već nam laska da je Narod i pravda za samo dvije godine posatao najveća pratnja ovom sistemu”, poručio je on.

(Radio Sarajevo)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku