hamburger-icon

Kliker.info

Komšije Amerikanci podržali Bosance u St. Louisu : Gradske vlasti obećale uspostavu nove pomoćne policijske stanice

Komšije Amerikanci podržali Bosance u St. Louisu : Gradske vlasti obećale uspostavu nove pomoćne policijske stanice

11 Decembra
19:43 2014

bevomill12Nakon dramatičnih i tragičnih događaja   na dijelu gradskog područja St. Louisa  gdje  egzistira  najveća i najkompaktnija zajednica Bosanaca i Hercegovaca  u SAD , iz naselja Bevo Mill, gdje je da podsjetimo ,nedavno ubijen 32-godišnji  Zemir Begić,  konačno stižu  i lijepe vijesti . Jedna od njih je vezana za odluku gradskih vlasti  koje su se  pozitivno  odgovorile na  zahtjev  udruženja i organizacija koje  okupljaju  građane BiH u St. Louisu,  da u  zgradi BH zajednice uskoro  uspostavi  pomoćnu stanicu policije.

Ova odluka čelnih ljudi grada i policije St. Louisa je saopštena sinoć,  tokom sastanka ,  kojem su  pored zvaničnih predstavnika prisustvovali i brojni građani.Što je naročiton značajno, podršku zahtjevu  svojih komšija, bezrezervno su , tokom sastanka podržali i  predstavnici  domicilnih mještana Bevo Milla , Amerikanci, koji su iskazali bespogovornu odlučnost da se zajednički bore protiv svih nedaća.Kako saznajemo sastanku su prisustvovali i predstavnici FBI-a  čiji su agenti preuzeli slučaj nedavnog  napada  na 26-godišnju Bosanku, koja je zvaničnoj ocjeni policije,  napadnuta zbog svoje etničke, odnosno nacionalne pripadnosti.

Prema informacijama sa kojima raspolaže  predstavnici  organizacija koje okupljaju Bosance i Hercegovce u St. Louisu te više privatnih biznismena, sinoć su  iskazali i svoju zabrinutost  pokazateljima,  da  zbog pogoršane bezbjedonosne situacije, opada interesovanje i promet u bosanskim restoranima, kafićima, trgovinama i raznim drugim preduzećima. Zbog toga su insistrirali da se na ključnim mjestima , na širem području naselja Bevo Mill instaliraju policijske nadzorne kamere. O ovom i drugim zahtjevima, koji se kako saznajemo, užurbano pripremaju, detalnije će se razgovarati u ponedjeljak sa  gradonačelnikom i  šefom policije u St. Louisu. H. Š. (Kliker.info)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku