hamburger-icon

Kliker.info

Komšićev odgovor : Dodik može Čoviću držati lekcije o interesu Hrvata, meni ne može

Komšićev odgovor : Dodik može Čoviću držati lekcije o interesu Hrvata, meni ne može

05 Juna
00:51 2019

Predsjedavajući Predsjedništva BiH, Milorad Dodik, izjavio je za ATV da je su Bošnjaci izabrali Željka Komšića kao podobnog Hrvata.

“Veoma je teško ostvariti interese Republike Srpske u Predsjedništvu BiH u ovom sastavu. Željko Komšić je došao tu na osnovu nekoliko sumnjivih procesa koji su vezani za osnovnu stvar da Hrvati čiji je on predstavnik osporavaju njegov legitimitet, pokazujući da su u njegovoj kvoti glasova najveći broj bili Bošnjaci. Bošnjaci su sebi birali podobnog Hrvata”, rekao je Dodik i dodao da u Komšićevoj politici se vidi velika naklonjenost “političkom Sarajevu, a ne bavljenje interesom Hrvata.”

“Sama činjenica da su gotovo sve općine u kojim je hrvatsko stanovništvo većinsko poručili mu da ne dolazi, govori o tome da je on na neki način delegitimiran”, kazao je Dodik.

Uslijedio je odgovor Željka Komšića, člana Predsjedništva BiH.

“Interes Hrvata u BiH su NATO integracije. Taj interes zastupam najmanje deset puta bolje od Dodikovog prijatelja Čovića, koji javno poziva na odustajanje od MAP-a u korist formiranja Vijeća ministara bez usvajanja ANP-a i nastavka NATO integracija”, kazao je Komšić.

“Dodik može samo još Čoviću držati lekcije o interesu Hrvata, meni ne može”, poručio je član Predsjedništva BiH iz reda hrvatskog naroda.

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku