hamburger-icon

Kliker.info

Komšić proziva lidera SDP-a : “Lagumdžija, odakle ti to imanje?!”

Komšić proziva lidera SDP-a : “Lagumdžija, odakle ti to imanje?!”

17 Avgusta
19:00 2014

Lagumkomso11Iz Demokratske fronte-Željko Komšić u nedjeljnom saopštenju pozivaju lidera SDP-a da objasni kako je na legalan način mogao steći svu enormnu imovinu koju posjeduje.  “Mi u Demokratskoj fronti – Željko Komšić smatramo svaku uvredu i laž Zlatka Lagumdžije i onih koji su u stanju materijalne ovisnosti o njemu, izrečenu na naš račun velikim komplimentom. Uskoro, za manje od dva mjeseca, će i građani Bosne i Hercegovine konačno imati priliku da iznesu konačan sud o katastrofalnim rezultatima vlasti koja je bila pod apsolutnom kontrolom predsjednika SDP-a.Ta činjenica uzrokuje očaj kod Lagumdžije koji je spreman na apsolutno sve da bi pokušao izbjeći debatu o temi koja birače najviše zanima: porijeklo njegove ogromne nepokretne i druge imovine, koja uveliko prevazilazi njegova prijavljena lična primanja”, kažu iz Demokratske fronte.

“Smatramo da je povratak povjerenja građana u demokratski proces nemoguć bez transparentnog uvida u porijeklo imovine političkih lidera koji su imali apsolutnu kontrolu nad ključnim resursima naše zemlje. Stoga pozivamo sve aktere na političkoj sceni da javnosti stave na raspolaganje svoje imovinske kartone i objasne kako su stekli imovinu čija višestruka vrijednost prelazi njihova poznata primanja tokom obavljanja javnih funkcija, kao što je slučaj sa Lagumdžijom”, navodi se u saopćenju u kojem se obraćaju i pravosudnim organima:. “Ponovo pozivamo pravosudne organe da urade sve što je u njihovoj moći da se nakon ovih izbora potpuno rasvijetle sve nejasnoće vezane za enormna uvećanja bogatstva političkih lidera. Demokratska fronta – Željko Komšić će im u tome dati apsolutnu podršku”. (Kliker.info)

Podijeli

Jedan komentar

  1. Burulkan
    Burulkan 24 Avgusta, 17:05

    Hi Ya! Just got to agree with you about the Guggenheim Grotto Fee Da Da Dee. A year on from first hearing it it is still snundiog like a perfect pop song to me and they have been pretty rare this year. I think it was a bit of an experiment for them that song (the rest of the album is really good in a different kind of way)… what would I give for an album full of songs like Fee Da Da Dee though! I'm so glad a few other people love it as much as I do! Cheers, Paul

    Odgovori

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku