hamburger-icon

Kliker.info

Komšić o govoru člana Predsjedništva BiH u UN -u : Čovićev govor o Izbornom zakonu BiH za govornicom UN-a zvučao je, da izvinete, infantilno!

Komšić o govoru člana Predsjedništva BiH u UN -u : Čovićev govor o Izbornom zakonu BiH za govornicom UN-a zvučao je, da izvinete, infantilno!

21 Septembra
14:57 2017

Nadam se da za govor Dragana Čovića u UN-u nisu dali saglasnost i druga dva člana Predsjednistva BiH. Jer ako jesu, onda nam samo dragi Bog može pomoći sa njima trojicom, izjavio je za agenciju Patria lider DF-a i bivši član Predsjedništva BiH Željko Komšić, komentarišući govor Dragana Čovića na Generalnoj skupštini UN-a, u kojem se Čović između ostalog dotakao i izmjena Izbornog zakona u BiH.

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Dragan Čović obratio se u srijedu učesnicima generalne debate 72. zasjedanja Generalne skupštine UN-a u New Yorku, a nakon poruka o tome kako Bosna i Hercegovina podržava mir i prosperitet u svijetu, rekao je i to kako sa zabrinutošću želi skrenuti pozornost kako u ovom trenutku Bosna i Hercegovina prolazi kroz razdoblje značajnih iskušenja.

„Duboko sam uvjeren kako jedan konstitutivan narod u Bosni i Hercegovini ne može biti ni sretan ni prosperitetan ako to nisu i ostala dva konstitutivna naroda i svi naši žitelji. U tom smislu smatram da mi, unutar Bosne i Hercegovine, moramo uraditi nužan iskorak te do kraja ove godine usvojiti izmjene izbornog zakonodavstva, a u skladu sa Odlukama Ustavnog suda Bosne i Hercegovine“, rekao je Čović za govornicom UN-a.

Željko Komšić kaže kako je slušao Čovićev govor, te da misli kako u cijelom govoru ima dijelova koji su, blago rečeno, “trapavo postavljeni i izneseni”.

„I kada sam se ponadao da će govor završiti sa temama koje priliče govornici Generalne skupštine UN-a, bez obzira kako su postavljene i iznesene, uslijedilo je ono što svakako ne priliči toj govornici i mjestu – plasiranje unutrašnje teme i priče oko izmjena Izbornog zakona kao stava HDZ-a a ne stava države“, rekao je Komšić.

„Prvo, ta priča u UN-u nikoga ne interesuje pa je, samim tim, smiješna na tom mjestu.

Drugo, kada se cijeli svijet pita hoće li biti nuklearnog rata, iznošenje stavova tamo nekog HDZ-a iz BIH, za govornicom UN-a koji zvuči kao moljakanje da ga se shvati i pomogne Čoviću da se to desi, zvučalo je, da izvinete, i infantilno – zaključio je Komšić.

(Kliker.info-agencije)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku