hamburger-icon

Kliker.info

Komšić na Kongresu DF-a : Prisustvo DF-a i Saveza za promjene u vlasti na nivou BiH smeta onima koji žele nastaviti utabanim putem !

Komšić na Kongresu DF-a : Prisustvo DF-a i Saveza za promjene u vlasti na nivou BiH smeta onima koji žele nastaviti utabanim putem !

12 Septembra
14:58 2015

DFkongres1Željko Komšić, aktuelni predsjednik Demokratske fronte i kandidat za predsjednika na današnjem kongresu DF-a, rekao je u obraćanju delegatima da im predstoji jačanje stranačke infrastrukture i otvaranje nekih kancelarija koji su nakon izbora bile zatvorene jer ih nisu mogli finansirati.

Dodao je da je ponosan na one koji su bili ministri pa su smijenjeni, kao i na zastupnike DF-a, jer su ga prijatno iznenadili svojom čvrstoćom i stavovima.

– To daje nadu. Ova stranka ima budućnost i perspektivu a dug je put borbe pred nama – rekao je Komšić.

Po njegovim riječima, DF je tek na pola puta u izgradnji stranke jer predstoji izmjena organizacije i Statuta kako bi osigurali efikasan rad za sve naredne cikluse izbora.Komšić smatra da je ujedinjenje ljevice delikatan proces za koji moraju biti spremne same stranke i njihovo članstvo, iako je bh. društvo za njega spremno, kako ne bi završili na periferiji političkog života.

Naveo je da ga je u počecima rada stranke bilo strah neiskustva i političke naivnosti koju su ispoljavali pojedini članovi, ali je bio ponosan što su to sve bili čestiti i pošteni ljudi.Komšić je naglasio da je na ulazak DF-a u vlast utjecala jedna vrsta pozitivnog pritiska dijela javnosti koji je od te stranke očekivao da na osnovu dobijenog povjerenja mora preuzeti odgovornost, iako im s aspekta političke pragmatike ulazak u vlast nije odgovarao.

On tvrdi da prisustvo DF-a i Saveza za promjene u vlasti na nivou BiH smeta onima koji žele nastaviti utabanim putem kojim idu skoro od završetka rata.Od njih očekuje nove napade kako bi ponovo uspostavili konekcije koje su im pokidali svojim političkim nastupom, istakavši da pri tome misli na savez Dragana Čovića i Milorada Dodika i ono što su od BiH radili godinama.

Komšić tvrdi da predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović otvoreno nastoji izbaciti DF i Savez za promjene iz vlasti na nivou BiH kako bi u nju uveo Milorada Dodika i SNSD.Komšić je kazao da je odluka o izlasku iz koalicije na nivou Federacije BiH donesena u vrhu stranke, a zbog insistiranja na poštivanju reda i zakona umjesto raspodjele pozicija u javnim preduzećima.

(Kliker.info-Fena)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku