hamburger-icon

Kliker.info

Komšić kod Stankovića : Čovića sam pitao “dopire li do tebe ovo što ja govorim”

Komšić kod Stankovića : Čovića sam pitao “dopire li do tebe ovo što ja govorim”

20 Januara
17:10 2019

Član Predsjedništva BiH Željko Komšić rekao je u emisiji Nedjeljom u 2 kako se nakon izbora lagano smiruje stanje, ali govoreći o onima koji mu se protive kaže da pogrešno nastupaju. Rekao je i kako je apsurdan institut ‘persone non grata’ kojim mu se uskraćuje dobrodošlica u mjestima u kojima HDZ ima vlast.

– Ja im trebam više nego oni meni. Iz jedne od takvih općina došao je i zahtjev za pomoć za upotrebu vojske i naravno da smo ga odobrili, rekao je Komšić i dodao kako u HDZ-u mogu uvijek računati na njegovu pomoć kao da ništa nije bilo. On tvrdi kako se među građanima ne osjete te podjele. S voditeljem Aleksandrom Stankovićem raspravljao je i o Ustavu BiH pa je istaknuo kako su oni koji su radili sporazum u Daytonu bili pametniji nego što to izgleda sada pa su uz Hrvate, Srbe i Bošnjake dodali i ostale narodnosti i građane kao ravnopravne.

Moramo raditi zajedno. Nemoguće je odvojiti BiH od zemalja koje je okružuju i naše zemlje moraju raditi zajedno, poručio je Komšić na pitanje o suradnji s okolnim zemljama i Zagrebom.

– Trenutno postoje problemi sa Zagrebom, rekao je i spomenuo pitanje granice te istaknuo Pelješki most i povrat imovine. Cijeli problem Pelješkog mosta mogao je biti izbjegnut da je ratificiran sporazum Tuđman-Izetbegović, rekao je i dodao da ne tvrdi da će to završiti tužbom.

Kazao je da je uvjeren da je veliki broj i Hrvata i Srba u BiH svjestan da je BiH njihova domovina.

“Sigurno je da Hrvati i dio Srba su svjesni da je BiH njihova domovina. Drugo je šta političari kažu. Znaju ljudi da ste prije svega Bosanac i Hercegovac. Nije to atmosfera među običnim ljudima”, kazao je i dodao:

– Da pojednostavim stvari: Bili su pregovori oko formiranja vlasti i rekao sam Čoviću: OK, ja tebe razumijem bolje no što misliš, ali razumiješ li ti mene? Dopire li do tebe ovo što ja govorim? Do mene dopire što ti govoriš, mogu shvatiti i šta je cilj, ali shvataš li ti mene? Ako nema toga da jedni druge shvatamo, poštujemo bez obzira na različite stavove, o čemu onda pričamo!?

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku