hamburger-icon

Kliker.info

Komšić dao podršku Đukanoviću: Jako je važno da njegov koncept pobijedi

Komšić dao podršku Đukanoviću: Jako je važno da njegov koncept pobijedi

28 Augusta
14:11 2020

Član Predsjedništva BiH, Željko Komšić, komentirao je migrantsku krizu u BiH sa posebnim osvrtom na jučerašnju sjednicu kolektivnog šefa države na kojoj je postignut konsenzus.

Kako je istakao, tokom rasprave se došlo do toga da se od ministra sigurnosti i svih policijskih agencija traži saradnja, da se zaustavi priliv migranata u BiH, ili da se, u slučaju da uđu u zemlju, prate pravci kuda se kreću. Izrazio je nadu da će doći do napretka u smislu kontrole istočne granice, odnosno, granice sa Srbijom i Crnom Gorom iz kojih migranti ulaze u našu zemlju.

– Odobrena su nova sredstva, odnosno Predsjedništvo je od Vijeća ministara tražilo da se odobri dodatnih 5 miliona, prije svega za uslovan i human smještaj tih ljudi van urbanih cjelina. Naloženo je ministru Cikotiću da se krene u sklapanje sporazuma o saradnji sa MUP-ovima Srbije i Crne Gore u borbi protiv ilegalnih migracija i mislim da će to dati efekat. Potrebno je zaustaviti njihov ulazak u zemlju, jer kada uđu u BiH tada već imamo problem. Put Džaferovića u Pakistan trebao bi da bude obilježen potpisivanjem sporazuma o readmisiji migranata, naglasio je Komšić.

Osvrnuo se i na političku situaciju u regiji i predstojeće parlamentarne izbore u Crnoj Gori. Komšić smatra da se u toj zemlji vodi bitka različitih vrijednosti, te podržao stranu predsjednika Mila Đukanovića.

-Velika se bitka vrijednosti kocepta vodi u Crnoj Gori i vrlo je važno sve ono što će se dolje desiti. Mislim da je jako bitno da taj sistem vrijednosti koji zastupa Đukanović pobijedi. Riječ je prozapadnoj politici koja preferira NATO i EU, poručio je član Predsjedništva BiH.

(Kliker.info-Oslobođenje)

Podijeli

Jedan komentar

  1. Selma
    Selma 31 Augusta, 11:22

    djukanovic je gotov , uskoro pada i jezuitski pedofilski vatikan a i komsic sa njim .

    Odgovori

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku