hamburger-icon

Kliker.info

Komisija Parlamenta BiH zaključila da bi poovratak Veleža na stadion pod Bijelim brijegom pokvario međuljudske odnose u Mostaru!?

Komisija Parlamenta BiH zaključila da bi poovratak Veleža na stadion pod Bijelim brijegom pokvario međuljudske odnose u Mostaru!?

06 Novembra
12:42 2007

Inicijativa Denisa Bećirovića, poslanika Predstavničkog doma parlamenta BiH da mostarski stadion pod Bijelim brijegom ravnopravno koriste i Fudbalski klub Velež i Nogometni klub Zrinjski, je odbijena! Nije je prihvatila Zajednička komisija za ljudska prava, prava djeteta, mlade, imigraciju, izbjeglice, azil i etiku Parlamenta BiH! Naime, ova Komisija je raspravljala o zahtjevu Bećirovića da Parlament zaduži Vijeće ministara BiH da u saradnji sa nadležnim organima Mostara do kraja ove godine donesu odluku kako bi i Velež i Zrinjski igrali pod Bijelim brijegom. Za inicijativu je glasalo pet članova, protiv jedan, a suzdržana su bila tri i, kako se navodi u izvještaju, nisu je prihvatili predstavnici hrvatskog i srpskog naroda!Iako je u raspravi na sjednici Komisije kazano, povratak Veleža na stadion pod Bijelim brijegom je veoma ozbiljno politièko pitanje pa je istaknuto da Beæiroviæeva inicijativa „neće doprinijeti pomirenju u Mostaru i da je trenutna situacija takva da nije realno da se jedna tako važna stvar paušalno provede".

Čudno objašnjenje   – Građani Mostara pokušavaju naći način da uspostave normalne međuljudske odnose i u tome im treba pomoći. Naglašeno je da je situacija u Mostaru veoma složena, da se o ovom pitanju raspravljalo dugo vremena u različitim institucijama na lokalnom nivou te da su iz gradskog budžeta izdvojena sredstva za izgradnju novog stadiona za Fudbalsku klub Velež. Navedena inicijativa nije dobrodošla i može pokvariti tek izgrađene međuljudske odnose u Mostaru – kaže se u zvaničnom izvještaju Komisije koji je upućen poslanicima Parlamenta BiH. (Kliker.info-San)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku