hamburger-icon

Kliker.info

Kome Policija RS “pakuje drogu”: U TE Gacko pronađeno 700 kg droge koja je trebala biti uništena!

Kome Policija RS “pakuje drogu”: U TE Gacko pronađeno 700 kg droge koja je trebala biti uništena!

01 Augusta
14:32 2018

Samo dan nakon što su iz Ministarstva bezbjednosti BiH saopštili da je, po njihovom nalogu, u pogonima Termoelektrane Gacko uništeno više od 700 kg narkotika, ulične vrijednosti od sedam miliona maraka, policija Srpske je, u krugu Termoelektrane našla identičnu drogu, koja iz nekog razloga, nije uništena.

Tri najlonske kese  su, kako saznaju pojedini mediji,  pronađene kod kontejnera za otpad, u blizini blok komande i glavne radionice, a u njima su se nalazilli heroin, skank i kokain.

Nije jasno kako  je ova količina droge dospjela na to mjesto i zašto  nije uništena. To bi sada  trebalo da istraži Okružno tužilaštvo u Trebinju, koje je, tvrde pojedini mediji, već pokrenulo istragu.

Tužilac je naložio da se odmah uradi vještačenje i uviđaj i da se izvaga pronađena droga, koja je, pod za sada misterioznim okolnostima, ostala neuništena. Misteriozno je, i bez prisustva medija proteklo i uništavanje onih 700 kilograma droge, jer Ministarstvo bezbjednosti i SIPA, novinarima nisu poslali poziv da zabilježe uništavanje.

Tek je naknadno poslato saopštenje u kojem se navodi da je cilj spaljivanja narkotika, a najviše marihuane, amfetamina, heroina, kokaina i sintetičkih droga, bio da se suzbije i spriječi zloupotreba opojnih droga u BiH.

Za obezbjeđenje i prevoz droge je, kako se navodi, bila nadležna SIPA, uz podršku Centra za forenzička ispitivanja i vještačenja MUP-a FBiH. U pogonima Termoelektrane Gacko, droga je spaljena 26. jula. Sporne kese, policija Republike Srpske je pronašla 27. jula.

Vijest o pronalasku droge koja je trebala biti uništena, dolazi samo nekoliko dana nakon što je ministar bezbjednosti BiH Dragan Mektić javno optužio vrh policije RS da diluje drogu.

“Vrh MUP-a RS diluje drogu”, poručio je ministar bezbjednosti BiH Dragan Mektić u emisiji “Izazovi” BN televizije, naglašavajući da iza svojih riječi čvrsto stoji.

“Imam dosta argumenata i ako nam se ukaže prilika u oktobru ćemo dokazati da vrh MUP-a stoji iza droge u Banjoj Luci”, jasan je Mektić.

Ministar je imao i poruku za roditelje.

“Poručujem roditeljima – čuvajte svoju djecu od takvog vrha policije”, kazao je Mektić, koji je svojom izjavom izazvao neviđenu provalu bijesa zvaničnika iz Republike Srpske.

Vijest o navodnom pronalasku neuništene droge u TE Gacko vjerovatno je plasirana s ciljem da se spere ljaga s policijskog vrha Republike Srpske.

(Kliker.info-BN TV)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku