hamburger-icon

Kliker.info

Kolinda Grabar Kitarović i Bakir Izetbegović demantuju stvarnost : Potvrdili spremnost da se otvorena pitanja između dviju država rješavaju u duhu dobrosusjedskih odnosa

Kolinda Grabar Kitarović i Bakir Izetbegović demantuju stvarnost : Potvrdili spremnost da se otvorena pitanja između dviju država rješavaju u duhu dobrosusjedskih odnosa

29 Oktobra
01:25 2017

Predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović i član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Bakir Izetbegović održali su večeras u Dubovačko-neretvanskoj županiji neformalni sastanak na kojem su razgovarali o bilateralnoj suradnji, otvorenim pitanjima i unaprjeđenju suradnje između Republike Hrvatske i Bosne i Hercegovine, priopćio je ured predsjednice.

Grabar Kitarović i Izetbegović potvrdili su spremnost da se otvorena pitanja između dviju država rješavaju u duhu dobrosusjedskih odnosa i na temelju poštivanja međusobne ravnopravnosti, suvereniteta i međunarodnog prava. Razgovarano je i o odnosima i stanju u jugoistočnoj Europi, o perspektivi i dinamiziranju procesa euroatlantskih integracija, te o održavanju trilateralnih sastanaka na vrhu između Bosne i Hercegovine, Republike Hrvatske i Republike Turske.

Riječ je o mehanizmu suradnje koji je izvanredno funkcionirao tokom agresije na Hrvatsku i BiH. Kako su Hrvatska i Turska članice NATO-a, te zainteresirane za stabilnost Bosne i Hercegovine, ovaj bi mehanizam mogao bitno pridonijeti unutarnjoj funkcionalnosti BiH i približavanju euroatlantskim integracijama.

(Kliker.info-JL)

Podijeli

Jedan komentar

  1. Nidjeveze
    Nidjeveze 29 Oktobra, 04:41

    No coment

    Odgovori

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku