hamburger-icon

Kliker.info

Kolinda Grabar-Kitarović: Hrvatska će biti jedna od najrazvijenijih država u EU i svijetu

Kolinda Grabar-Kitarović: Hrvatska će biti jedna od najrazvijenijih država u EU i svijetu

12 Januara
00:47 2015

Kolinda55S manje od 19 hiljada   glasova razlike HDZ-ova kandidatkinja Kolinda Grabar Kitarović u nedjelju je pobijedila predsjednika u odlasku Ivu Josipovića i postala prvom hrvatskom predsjednicom na dosad najneizvjesnijim predsjedničkim izborima od hrvatske neovisnosti.

Grabar Kitarović u drugom je krugu, prema neslužbenim rezultatima u ponoć, osvojila 50,43 posto ili 1.101.018 glasova, dok je Josipović ostao na 49,57 posto ili 1.082.158 osvojenih glasova.Novoizabrana predsjednica Republike Hrvatske u prvom govoru kazala je kako nema mjesta trijumfalizmu, a glasače svog protukandidata Ive Josipovića pozvala je na zajedništvo u izgradnji bolje Hrvatske.

“Ovo je veličanstvena noć, ali nema mjesta trijumfalizmu nego radosti  jer posao nas čeka već večeras. Idemo raditi za boljitak drage hrvatske domovine”, pozvala je Grabar Kitarović.Pozvajući birače koji su glas dali Ivi Josipoviću poručila je kako je bilo dosta podjela, ‘vaših i naših’.

“Svi ste vi moji, dragi moji hrvatski građani, idemo zajedno jer velik nas posao čeka. Hajdemo Hrvatsku izvesti iz krize i dovršiti put koj smo počeli pod prvim hrvatskim predsjednikom Franjom Tuđmanom”, rekla je Grabar Kitarović što je dočekano euforičnim skandiranjem nazočnih u prepunoj dvorani Hypo centra “Pobjeda! Hrvatska!” a nazočni su zapjevali “Oj hrvatska mati”.

Zahvalila se Grabar Kitarović svim svojim protukandidatima u izbornoj utakmici rekavši kako svi žele bolju Hrvatsku, a protekla utrka je, kaže, dovelo do toga da se konačno usredotočilo na život u Hrvatskoj.”Kad sam krenula u ovu bitku i prihvatila čast koju mi je dao HDZ, a posebno predsjednik Tomislav Karamarko mnogi su mi govorili: ‘Što ti to treba? Ulaziš u bitku koju ćeš izgubiti!’ Ali ja se ne predajem i na isti način radit ću za Hrvatsku”, poručila je.

Ne dopušta, kaže, da bilo tko kaže kako Hrvatska neće biti prosperitetna i bogata . “Bit će među najprosperitetnijim zemljama EU – to vam obećajem”, obećala je.Podsjetila je na temeljne odrednice svog izbornog programa, zahvalila stranci, koalicijskim partnerima, biračima i svojoj obitelji. “Vi ste bili moja snaga koja me nosila i podržavala u cijeloj ovoj priči. Hvala vam!”, rekla je Grabar Kitarović.

Prisjetila se i svih koje je, kako je rekla, susretala tijekom 30-tak hiljada  kilometara koje je proputovala tijekom kampanje, ribara seljaka, poduzetnika, žena, poljoprivrednika, mladih, umirovljenika, branitelja, posebno onih u Savskoj… “Vi ste dio mog programa i vi ste moja snaga a ja ću biti vaš glas i vaša predsjednica”, poručila im je.Borit će se, obećala je, za hrvatske nacionalne interese  jer ovo je, ističe, Hrvatska, a ne regija.

Počet će, kazala je, raditi od prve sekunde svog mandata.
“Jamčim da se neću odmaknuti od vas, od naroda. Bit ću među vama i slušat ću vas. Idemo se ujediniti zajedno za bolji život u Hrvatskoj”, pozvala je Kolinda Grabar Kitarović.Kazala je i da će se u potpunosti zalagati za vladavinu prava i nultu stopu tolerancije protiv korupcije te rješavanja pitanja sa susjedima. “Borit ću se za prava manjina u Hrvatskoj, ali ništa manje neću tražiti ni za Hrvate u susjednim zemljama”, poručila je nova predsjednica.

(Kliker.info-Hina)

 

 

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku