hamburger-icon

Kliker.info

KOJA JE Tajna područja četiri kornera : Naučnivi napokon počinju istragu misterija prirodnog fenomena…

KOJA JE Tajna područja četiri kornera : Naučnivi napokon počinju istragu misterija prirodnog fenomena…

20 Aprila
06:31 2015

fourcor41Prošle je godine neobična pojava u području Four Corners (Četiri kornera), dio SAD-a gdje se dodiruju granice saveznih država Arizona, Colorado, Novi Meksiko i Utah, zaprepastila znanstvenike. Naime, otkriveno kako se tamo nalazi koncentracija metana viša nego bilo gdje drugdje u SAD-u.Do sada su brojne federalne službe, sveučilišta i drugi istraživači pokušavali otkriti zašto je tomu tako.Prošlogodišnja otkrića rezultat su satelitskih snimki i podataka, no bilo je nedovoljno informacija za jasniju sliku o tom fenomenu.

– Međutim, sada kada raspolažemo s resursima na tlu kao i u zraku koje različite grupe donose u regiju, imamo jedinstvenu priliku da napokon riješimo misteriju Četiri kornera – objašnjavaju stručnjaci.

Istraživači NASA-e, NOAA-e (Nacionalne agencije za oceane i atmosferu), Sveučilišta Michigan te brojnih drugih znanstvenih institucija okupit će kolekciju specijaliziranih instrumenata kako bi proveli detaljnu istragu oko žarišta metana.Instrumenti u zraku omogućit će stručnjacima stvaranje detaljne karte razine metana što će pak pružiti priliku za otkrivanje izvora. Službena istraga počinje idućeg mjeseca.Kao moguće razloge navodi se kopanje ugljena te izvlačenje prirodnog plina.

(Kliker.info-Hina)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku