hamburger-icon

Kliker.info

Koeperativni Dodik : Predsjednik RS ispunio dva ključna uslova američkih diplomata za skidanje s „crne liste“!

Koeperativni Dodik : Predsjednik RS ispunio dva ključna uslova američkih diplomata za skidanje s „crne liste“!

12 Septembra
16:08 2017

Odlaganjem referenuma o nezavisnosti Republike Srpske i prošlogodišnjim pojavljivanjem u Tužilaštvu BiH Milorad Dodik je ispunio dva ključna zahtjeva zamjenika pomoćnika državnog sekretara SAD-a, Hoyta Briana Yeea, tvrdi u današnjem izdanju beogradski Blic.

Dodik je za oko pola godine, kako navodi list, ispunio dva ključna zahtjeva koja su pred njega postavili zamjenik pomoćnika američkog državnog sekretara Hoyt Brian Yee i američka ambasadorica u BiH Maureen Cormack,  prije nego što je uvršten na crnu listu SAD.

List podsjeća da je Dodik krajem prošle godine rekao da je sa američkim diplomatom  telefonom razgovarao i da je američki diplomata od njega tražio da se pojavi u Tužilaštvu BiH zbog sudskog procesa koji se vodio zbog održavanja referenduma o Danu RS.

Drugi ključni zahtjev Dodiku je, prema pisanju lista, bio da se odrekne referenduma o statusu RS koji je SNSD najavio za 2018. godine.Iako je Dodik tvrdio da neće prihvatiti uslove američkih diplomata, list podsjeća da se u Tužilaštvu BiH u Sarajevu pojavio samo nekoliko dana nakon što je to od njega tražio Hoyt Brian Yee.

Prošlog vikenda SNSD i Dodik su pokazali spremnost da ispune i drugi zahtjev američkih diplomata koji se tiče referenduma o statusu RS.Blic, pozivajući se na analitičare, navodi da Dodik ovim pokušava da vrati naklonost Zapada i pokaže se kao “igrač razuma”.

Podsjetimo da su SAD uvele sankcije predsjedniku RS Miloradu Dodiku, stavljajući ga na crnu listu “nepoželjnih” lica.

(Kliker.info-SB)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku