hamburger-icon

Kliker.info

Kocka je bačena : Edin Mušić na čelu federalnog parlamenta

Kocka je bačena : Edin Mušić na čelu federalnog parlamenta

02 Decembra
05:40 2014

EdinM12Konstituirajuća sjednica Predstavničkog doma Parlamenta Federacije BiH, na kojoj će biti izabrano novo rukovodstvo ovog doma, zakazaana je za utorak, 2. decembra. U svojstvu dosadašnjeg predsjedavajućeg, Safet Softić će otvoriti sjednicu i voditi je dok ne bude imenovano novo rukovodstvo.Prva tačka dnevnog reda je imenovanje privremenih komisija Predstavničkog doma Parlamenta FBiH.

“Tako bi trebao biti izvršen izbor Privremene mandatno-imunitetne komisije, Privremene komisije za izbor i imenovanje i Privremene administrativne komisije. Ove komisije su potrebne da bi se mogli razmotriti prijedlozi klubova stranaka za novog predsjedavajućeg i dva potpredsjedavajuća Predstavničkog doma Federalnog parlamenta”, rekla je Mira Grgić, potpredsjedavajuća Predstavničkog doma Parlamenta FBiH.

Druga tačka dnevnog reda je konstituiranje Predstavničkog doma Parlamenta FBiH, u okviru koje će biti, kaže Grgić, izvršena verifikacija mandata zastupnika izabranih u Predstavnički dom ovog parlamenta, kao i davanje svečane izjave i uručivanje certifikata o izboru za zastupnika u Predstavnički dom Parlamenta FBiH.Najviše zastupnika u Predstavničkom domu Federalnog parlamenta, gdje ima 98 mjesta, imat će Stranka demokratske akcije, koja je osvojila 29 mandata i ova stranka će kandidiraati predsjedavajućeg Federalnog parlamenta. Prema informacijama Slobodne Bosne, SDA se opredijelila za Edina Mušića koji je na proteklim parlamentarnim izborima bio nosilac liste SDA za Predstavnički dom Parlamenta Federacije BiH iz Hercegovačko-neretvanskog kantona.Edin Mušić je rođen 1962. godine u Donjoj Drežnici pored Mostara, gdje i danas živi, po zanimanju je mašinski inžinjer i aktivno govori njemački jezik.

(Kliker.info-Slobodna Bosna)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku