hamburger-icon

Kliker.info

Koalicija Dodik-Čović potvrđena u praksi : Dom naroda usvojio izmjene Izbornog zakona

Koalicija Dodik-Čović potvrđena u praksi : Dom naroda usvojio izmjene Izbornog zakona

19 Jula
16:15 2017

Dom naroda Parlamentarne skupštine je danas je po hitnom postupku usvojio je prijedlog izmjenama Izbornog zakona kojeg je predložio Hrvatski narodni sabor (HNS).

Navedeni prijedlog u Domu su dostavili delegati iz hrvatskog naroda Ljilja Zovko, Bariša Čolak, Zdenka Džambas, Martin Raguž i Mario Karamatić.

Za predloženi zakon glasalo je osam delegata, četiri su bila protiv, a dva suzdržana. Iz Federacije je pet delegata bilo „za“ i četiri protiv dok su iz RS-a tri delegata glasala“za“, a dva su bila suzdržana.

Kako navode predlagači, predloženim izmjenama i dopunama regulira se izbor članova Predsjedništva BiH, implementira Odluka Ustavnog suda BiH, to jest izbor delegata u Domu naroda Federacije BiH, te Odluka Ustavnog suda BiH koja se tiče izbora u Gradu Mostaru.

Klub bošnjačkih delegata je na jednoj od ranijih sjednica predloženi zakon proglasio štetnim po vitalni interes bošnjačkog naroda, te je predmet upućen Ustavom sudu BiH koji je utvrdio da prijedlogom tog zakona nije povrijeđen vitalni interes bošnjačkog naroda i da postupak usvajanja Zakona o izmjenama i dopunama Izbornog zakona BiH treba provesti prema proceduri iz Ustava BiH.

(Kliker.info-Fena)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku