hamburger-icon

Kliker.info

Ko se lažno predstavlja: Potpisnici sporazuma s Bukvarevićem provocirali borce ispred Vlade FBiH

Ko se lažno predstavlja: Potpisnici sporazuma s Bukvarevićem provocirali borce ispred Vlade FBiH

05 Septembra
16:00 2017

U zgradu Vlade FBiH danas su stigli neki od potpisnika Sporazuma (potpisan 8. jula) sa ministrom za boračka pitanja Salkom Bukvarevićem i pojedincima koji su bili u kampu demobilisanih boraca.

Protesti demobilisanih i obespravljenih boraca traju od 12. juna, te je ovaj Sporazum za njih nevažeći, piše agencija Patria.

Okupljeni demonstranti u kampu vidjevši ko ulazi u Vladu ostali su iznenađeni jer tvrde da su neki od tih potpisnika tu u ime tri općine, a da i ne znaju nikoga iz tih općina.

Još uvijek se ne zna o čemu će razgovarati u zgradi Vlade ali borci ističu da Bukvarević svakako više nije njihov ministar obzirom da ih je iznevjerio i da ih konstantno vrijeđa i omalovažava.

Okupljeni borci koji borave u Kampu pozvali su policiju da utvrde identitet onih koji su ušli u Vladu jer ih terete za lažno predstavljanje.

Također, kako je i policija mogla vidjeti na licu mjesta, borci u kampu bili su isprovocirani mahanjem onih koji su ulazili u Vladu ali su zamoljeni od organa reda da ostanu mirni i da ne odgovaraju na provokacije.

Sporazum koji je potpisan 8. jula navodno je uključivao 17 općina, ali do danas borcima nisu ostvareni zahtjevi. Oni su tražili borački dodatak od 326 KM, prestanak finansiranja svih boračkih udruženja i jedinstvne registar boraca kako bi se zaustavile manipulacije.

(Kliker.info-NAP)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku