hamburger-icon

Kliker.info

Ko može zaštititi lik rahmetli Izetbegovića od političkog skrnavljenja iz vrha SDA?

Ko može zaštititi lik rahmetli Izetbegovića od političkog skrnavljenja iz vrha SDA?

31 Oktobra
00:03 2006

tihić je ponovo primijenio isprobani scenarij – kada nedostaje argumenata, poseže se za autoritetom.

Rahmetliji ni u grobu ne daju mira. Njegov mezar i ime na meti su stalnog skrnavljenja. Neko postavi eksplozivnu napravu, neko ga dnevnopolitički "iskopa iz groba" i angažira u predizbornoj kampanji, a neko ne posustaje pa ga poteže i u postizborno vrijeme.
Ali, svi koji su očekivali da će vrh SDA uvidjeti i ovu vrstu užasne greške iz izborne kampanje, prevarili su se. No, razočaravajuće je da nikakve reakcije nema! To što šuti Bakir Izetbegović, ne znači da i ostali trebaju slijediti njegov primjer, jer odbrana Izetbegovićevog državničkog djela i historijske misije obaveza je svih Bošnjaka, a ne samo njegove porodice.
Sasvim je očito da je reprezentativna vlada nešto što odgovara beogradskim nalogodavcima. Primjerice, u toj "reprezentaciji" ima mjesta za gubitnički Lagumdžijin SDP, a nema za pobjedničku SBiH i Silajdžića. Uz to, tzv. reprezentativnom vladom se dezavuira bošnjački politički faktor, a u vlasti se na račun probosanskih snaga nasilu pravi više mjesta za stranke iz RS-a koje javno kažu da nisu za BiH. Ali, i za snage iz Federacije, odnosno Lagumdžijinu privatnu stranku, koja dok je bila na vlasti nije prihvatala ideje reprezentativne vlade, a inače ništa dobrog nije donijela BiH. Osim potjera i višemjesečnih zatvora baziranih na optužnicama koje su oborene na sudovima. Tu je i sramno oduzimanje diplomatskog pasoša upravo Aliji Izetbegoviću na kojeg se sada pozivaju.
Stoga je pozivanje na rahmetli Izetbegovića u tom kontekstu, u svijetu inače nepoznate tvorevine reprezentativne vlade, više nego odurno! Upravo je on bio najveća žrtva beogradskih monstruma.
Također, organizirani i višemjesečni ataci na reisu-l-ulemu Mustafu ef. Cerića savršeno se uklapaju u planove velikosrpskih centara moći kojima se želi postići depersonalizacija bh. prostora, odnosno da Bošnjaci ne mogu imati ni mrtve ni žive vođe i autoritete.  Zbog svega ovoga u SDA je hitno potrebno moralno pospremanje! To se ne odnosi samo na podizanje kadrovskih kriterija, već i na "uljudbu" u kojoj su čak i kućno vaspitanje i osjećaj za mjeru jedna od prvih stvari.
Alija Izetbegović nije vlasništvo uske grupe nesposobnjakovića iz SDA. On je otac bošnjačke nacije i jedna od najvećih historijskih i neupitnih ličnosti tog naroda. Zbog toga se njegovim imenom ne smije manipulirati.
Birači su to jednom kaznili. Tihić je brutalno poražen u predsjedničkoj utrci, ali očito nastavlja, svjesno ili ne, sa izgleda projektovanim pokušajem devastiranja rahmetli Izetbegovića i živog reisa – najveće i s druge strane trenutno najvažnije bošnjačke persone.
Zato je zaista krajnje vrijeme da neko u SDA (ako nisu imali i još nemaju snage da tako nešto kažu u slučaju blaćenja institucije reisa) smogne snage i vlastite odgovornosti prema Bošnjacima, javnosti i rahmetli Izetbegoviću i javno ustane i kaže – dosta je manipuliranja imenom Alije Izetbegovića!

(Dnevni avaz)

 

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku