hamburger-icon

Kliker.info

KN Red Army i UG Mostarski Rođeni: Dajmo podršku novom Upravom odboru, dosta je ličnih obračuna, nekulture i primitivizma !

KN Red Army i UG Mostarski Rođeni: Dajmo podršku novom Upravom odboru, dosta je ličnih obračuna, nekulture i primitivizma !

26 Jula
17:49 2016

velezgrafit2Uzimajući u obzir ukupno stanje u kojem se trenutno nalazi FK Velež, činjenicu da prvoligaška sezona samo što nije počela, te apsolutnu podršku javnosti uključujući i naše dvije organizacije predloženom Upravnom odboru, želimo poručiti svim prisutnim na narednoj skupštini, koja će se održati u srijedu, 27. jula u 19 sati, da je od izuzetne važnosti da se odazovete i poslušate naš glas, te da podržite predložene ljude, stoji u današnjem Otvorenom pismu Kluba navijača red Army i Udruženja građana Mostarski Rođeni.

„Osim toga, pozivamo na civilizovano ponašanje u skladu s jednim ovakvim događajem i veličinom imena FK Velež. Previše je bilo ličnih obračuna, izljeva nekulture i primitivizma, iskazivanja ličnih frustracija i ukupno necivilizovanog ponašanja u proteklim pokušajima održavanja skupštine, te ovo mora prestati počevši već od ove naredne skupštine. Ukoliko ima onih koji dolaze s ciljevima koji su vezani za gore navedeno ponašanje ili onih koji žele opstruirati Skupštinu, ovim putem vam poručujemo da ostanete kući i ne uništavate i ovo malo dostojanstva koje naš voljeni još uvijek ima, te vjerovatno i posljednji pokušaj njegovog spašavanja od odlaska u istoriju.

Onima koji dolaze na ovu Skupštinu s dobrim i iskrenim namjerama prema FK Velež poručujemo da je sudbina kluba u vašim rukama, te da poslušate srce i razum i ne dopustite da vas eventualni pokušaji opstrukcije skrenu sa tog puta. Pozivamo vas da maksimalno poštujete dnevni red koji dobijete, te da u što je moguće jednostavnijoj raspravi donesete pravu odluku za Velež, a samom podrškom kandidatima za Upravni odbor mi smo rekli šta mi mislimo o tome.

Mi, KN Red Army i UG Mostarski Rođeni, kao dvije bratske organizacije koje okupljaju Veležove navijače, pozivamo sve članove, navijače, simpatizere, građane grada Mostara i Bosne i Hercegovine koji vole i poštuju FK Velež, dijasporu i sve one koji žele, da se u toku održavanja skupštine u što većem broju okupimo ispred hotela Bristol. Pokažimo da smo mi još uvijek tu uz svoj klub, te da nećemo više dopustiti bilo kakvo poigravanje sa imenom i ugledom našeg kluba i konačno da damo početni vjetar u leđa onima koji će, nadamo se, tada i zvanično postati novi Upravni odbor FK Velež. Pozivamo vas da povedete svoje porodice, roditelje, djecu i supružnike, svoje voljene, da opet pokažemo da je Velež u srcima mladih, starih, djece, Mostarki, Mostaraca, radnika, konobara, direktora, profesora, trgovaca, nezaposlenih… To je naša građanska i ljudska dužnost i doprinos koji u ovom trenutku moramo dati.

Takođe vas pozivamo da se uključite u ovaj poziv tako što ćete ovo pismo podijeliti na vašim profilima na socijalnim mrežama i poziv za prisustvo ispred Bristola prenijeti svim poznanicima direktnim kontaktom. Vidimo se u srijedu.

Prestati nećemo nikada! Sve nas ista ljubav spaja!“, stoji na kraju Otvorenog pisma Kluba navijača Red Army i Udruženja građana Mostarski Rođeni.

(Kliker.info-Nova sloboda)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku