hamburger-icon

Kliker.info

Klupko se odmotava: Dodikov saradnik Milenko Čičić saslušan u Tužilaštvu BiH !

Klupko se odmotava: Dodikov saradnik Milenko Čičić saslušan u Tužilaštvu BiH !

04 Februara
19:20 2016

cicicU Tužilaštvu BiH saslušan je još jedan saradnik predsjednika Republike Srpske, Milorada Dodika. Milenko Čičić, vlasnik kompanije Kaldera, odazvao se na poziv Tužilaštva. Šta su istražitelji pitali nije otkriveno, ali je njegovo pojavljivanje podsjetilo na brojne poslove koje su dobijale Čičićeve kompanije.

Bliski saradnik Milorada Dodika nekoliko sati se zadržao u Tužilaštvu BiH.Milenko Čičić napustio je zgradu ove institucije bez komentara.

“Molim, pustite me da prođem”, kratko je rekao Milenko Čičić.

Kontroverzni banjalučki biznismen u Tužilaštvo je došao na poziv tužioca, zbog kojeg predmeta zvanično se ne obrazlaže. Izvori navode da je riječ o jednom od predmeta u kojima se spominje predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik. Za vrijeme vladavine SNSD-a, kompanije u vlasništvu Čičića ostvarile su značajne beneficije. Čičić je vlasnik ekskluzivnog hotela Kaldera u predgrađu Banjaluke, gdje Dodik organizuje visoke političke skupove. GP Krajina, čiji je suvlasnik upravo Čičić, angažovana je na brojnim građevinskim zahvatima u Banjaluci, i to u jeku građevinskog buma. Krajina godinama gradi Aleja centar, gradski kvart sa desetinama zgrada, za koje, kako se tvrdi, nisu plaćene sve potrebne dadžbine. Ova kompanija dobila je i posao rekonstrukcije Kliničkog centra, i to izgradnje Sjevernog krila, vrijednog 83 miliona eura.

Milenko Čičić spominje se i u slučaju dodjeljivanja koncesija za izgradnju četiri hidrocentrale u Istočnoj Bosni, koje je dobio bez javnog tendera.

Milenko Čičić posljednji je u nizu Dodikovih sadašnjih ili bivših saradnika koji su bili u Tužilaštvu BiH. Prije njega saslušavan je i Slobodan Pavlović, u vezi s kupovinom Dodikove vile u Beogradu. A prije njega i Gordan Pavlović zbog afere rusko zlato. U kojoj su fazi ove istrage, iz Tužilaštva BiH ne odgovaraju.

Ali zato traže da prestanu pritisci na rad ove institucije, naročito nakon pokretanja nekoliko velikih istraga.

“Ako budemo radili pod ovakvim pristiskom u pravosuđu, moramo imati adekvatnu zaslugu. Odgovorno tvrdim da prema sadašnjem zakonu nismo dovoljno zaštićeni”, rekao je Goran Salihović.

A da li ima zaštićenih i nedodirljivih političara pitanje je koje iznova izaziva sumnju. Tome doprinose i medijski navodi o navodnom obustavljanju istrage protiv Dodika. N1 je prvi objavio da je Tužilaštvo BiH pokrenulo istragu zbog kupovine Dodikove vile u Beogradu. Visokopozicionirani izvor iz pravosuđa nam je potvrdio da je istraga otvorena, te da nikada nije ni bila obustavljena.

(Kliker.info-N1)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku