hamburger-icon

Kliker.info

Kljuić o glasanju Čovića na izborima u Hrvatskoj: Ne želim to ni komentirati, gadi mi se!

Kljuić o glasanju Čovića na izborima u Hrvatskoj: Ne želim to ni komentirati, gadi mi se!

07 Novembra
22:52 2015

Stjepan-KljujicGlasanje predsjedavajućeg Predsjedništva Bosne i Hercegovine Dragana Čovića na izborima za Sabor susjedne Hrvatske analitičari su ocijenili kao prvorazredni skandal, koji se nikada ranije nije vidio u praksi, piše bh. novinska agencija Patria.
Analitičari su pozvali da stručnjaci za međunarodno pravo, na prvom mjestu Bosne i Hercegovine ali i Hrvatske, čim prije moraju pronaći način kako da zaustave praksu da najviši politički dužnosnici Bosne i Hercegovine istovremeno mogu biti i državljni druge zemlje.

Bivši član Predsjedništva BiH Stjepan Kljuić rekao je za agenciju Patria da je sam način na koji se vodila predizborna kampanja u Hrvatskoj za njega na najnižoj razini.

– Kao Hrvatu iz Bosne i Hercegovine i jednom od onih koji su učinili sve da Hrvati Bosne i Hercegovine dobiju ravnopravan tretman u zemlji, sve to oko predizborne kampanje u Hrvatskoj mi se gadi – rekao je Kljuić.

I politički analitičar Neven Kazazović rekao je za Patriju da mu nije poznato da igdje u svijetu postoji praksa da predsjednik jedne zemlje glasa za sabor neke druge države.

Izbori za Sabor Hrvatske provode se u nedjelju u Hrvatskoj, te u još 48 država širom svijeta. Oko 3,8 miliona birača u Hrvatskoj i inostranstvu izlazi na birališta da bi izabrali novi saziv Hrvatskog sabora, a bira se 151 zastupnik.

Više od 20.000 hrvatskih državljana koji žive u Bosni i Hercegovini ili privremeno borave u BiH od jutros također mogu glasati za osmi saziv Hrvatskog sabora.Biračka mjesta u BiH otvorena su u Sarajevu, Mostaru, Tuzli i Banja Luci, a na izborima u Hrvatskoj u subotu je glasao i predsjedavajući Predsjedništva BiH Dragan Čović.

(Kliker.info-NAP)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku