hamburger-icon

Kliker.info

Ključni svjedok : Mediji isključeni sa svjedočenja Sarićeve na suđenju Radončiću

Ključni svjedok : Mediji isključeni sa svjedočenja Sarićeve na suđenju Radončiću

18 Maja
14:56 2016

sudnica32Azra Sarić, ključni svjedok u predmetu koji se vodi protiv Fafrudina Radončića, Bakira Dautbašića, Bilsene Šahman i Zijada Hadžijahiću danas je zatražila da se njeno svjedočenje ne objavljuje u printanim i elektronskim medijima zbog toga što, kako je navela, u posljednje vrijeme ima problema na poslu i u privatnom životu zbog onog što se piše u novinama.

“Imala sam niz nezgodnih situacija kada su mi na Kliničkom centru ljudi ulijetali u salu, pokazivali mi prst, psovali i ugrožavali pacijenta, i zbog toga ne želim da bilo šta, a ni moja slika ne izađe u novinam ili poratlima sa ovog suđenja”, kazala je Sarić. Nakon toga, Božo Mihajlović, tužilac, rekao je da nema ništa protiv toga da se mediji isključe iz ovog dijela suđenja a odbrana je kazala da se protivi zbog toga što bi pred Sudom BiH i stranke i optuženi trebali imati isti tretman a da u ovom slučaju ta zakonska odredba nije ispoštovana.

Hasija Mašović, predsjedavajuća Sudskog vijeća, nakon kraćih konsultaccija sa članovima, donjela je rješenje da Sudsko vijeće odobrava zahtjev svjedoka da se mediji isključe i da se istima zabranjuje da objave sliku i svjedočenje Azre Sarić, te da oko to urade biće krivično gonjeni. Dautbašiću, Bilseni Šahman i Zijadu Hadžijahiću sudi se zbog udruživanja radi činjenja krivičnih djela, ometanja rada pravosuđa, te davanja i primanja nagrade ili drugog oblika koristi za trgovinu uticajem.

Optužnica tereti Radončića, Dautbašića i Šahmanovu da su prisiljavali Azru Sarić da u slučaju “Keljmendi” da lažni iskaz pred sudom u Prištini, kao i da ne svjedoči u istrazi koja se protiv Radončića vodi pred Tužilaštvom BiH.

(Kliker.info-NN)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku