hamburger-icon

Kliker.info

“Kliker.info” saznaje: Otkriveni bombaši koji su izveli napad na Čaršijsku džamiju u Prozoru

“Kliker.info” saznaje: Otkriveni bombaši koji su izveli napad na Čaršijsku džamiju u Prozoru

21 Novembra
03:04 2006

Na ovaj način pripadnici Policijske uprave Konjic su, poslije dvoipomjesečne istrage, uspjeli riješiti težak slučaj napada na vjerski objekt.

Zbog sumnje da je učestvovao u napadu na Čaršijsku džamiju u Prozoru pripadnici Policijske uprave Konjic uhapsili su u nedjelju oko 12 sati  Dragana Antunovića (25) iz Ustirame kod Prozora, dok se  intenzivno traga za njegovim kompanjonom Ivicom Džaltom, koji je prema Antunovićevom priznanju  bacio bombu na Čaršijsku džamiju. 

Na ovaj način pripadnici Policijske uprave Konjic su, poslije dvoipomjesečne istrage, uspjeli riješiti težak slučaj napada na vjerski objekt.  Podsjetimo, u eksploziji bombe bačene na džamiju u noći 7. na 8. novembra na  objektu  je nastala veća materijalna šteta. Razbijena su prozorska stakla, a oštećen je i dio zida džamije. Povrijeđenih nije bilo. Eksplozija bombe izazvala je i strah bošnjačkih povratnika, te dovela do poremećaja međunacionalnih odnosa u ovom gradiću.Portparol MUP-a HNK Srećko Bošnjak potvrdio je da je uhapšena osoba s inicijalima D. A., te da je nad njim obavljena kriminalistička istraga tokom koje je on priznao da je učestvovao u napadu na džamiju. – Tokom razgovora obavljenog sa D. A. utvrđeno je da je on vozio automobil iz kojeg je bačena bomba na Čaršijsku džamiju, a da je sam čin bacanja bombe izveo njegov prijatelj I. Dž. – rekao je Bošnjak.  Antunović je tokom ispitivanja u potpunosti priznao svoju odgovornost. Protiv njega je podnesena krivična prijava zbog izazivanja opće opasnosti. Na temelju naredbe Općinskog suda u Konjicu izvršen je pretres njegovog stana i drugih prostorija gdje su pronađene dvije automatske puške, jedna puška M 48, municija, kao i 2 PP mine i 2 štapina i jedan osigurač. Protiv Džalte, koji se prema neslužbenim informacijama krije na području Hrvatske gdje i radi, bit će raspisana potjernica. Za njim se, kako tvrde u MUP-u HNK, intenzivno traga.  Za sada nisu poznati motivi ovog napada. Policija na osnovu iskaza Antunovića tvrdi da se nije radilo o etnički motiviranom, a osumnjičeni tvrdi da je sve posljedica pijanskog hira!?

 

 

 

(Kliker.info)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku