hamburger-icon

Kliker.info

Kebo predlaže Almu Čolo za sutkinju Ustavnog suda FBiH?

Kebo predlaže Almu Čolo za sutkinju Ustavnog suda FBiH?

31 Januara
00:17 2014

KeboM123Kako portal Vijesti.ba nezvanično saznaje, potpredsjednik Federacije BiH Mirsad Kebo sutra će entitetskom predsjedniku Živku Budimiru predložiti Almu Čolo za sutkinju Ustavnog suda FBiH iz bošnjačkog naroda.

Podsjetimo, potpredsjednik FBiH Kebo uputio je danas akt predsjedniku FBiH Živku Budimiru, Domu naroda Parlamenta FBiH i Ustavnom sudu FBiH kojim povlači raniju saglasnost za imenovanje Šahbaza Džihanovića za sudiju Ustavnog suda FBiH.

“Činjenicom da su predsjednik FBiH Živko Budimir i zamjenik premijera Jerko Lijanović pokretanjem postupaka pred Ustavnim sudom blokirali imenovanje sudije Edina Muminovića kojeg je Parlament federacije potvrdio kao člana Vijeća za zaštitu vitalnih interesa, formiranje i rad ovog Vijeća je onemogućeno, a predsjednik FBiH i zamjenik premijera dodatno zakomplicirali rad najviše sudske instance”, saopšteno je iz Kebinog kabineta.

Kako bi deblokirao ovu situaciju i omogućio Ustavnom sudu FBiH da radi u punom kapacitetu, potpredsjednik Kebo, smatrajući to svojim moralnim činom, povukao je saglasnost datu za imenovanje sudije Šahbaza Džihanovića.

Potpredsjednik Kebo, podsjećamo, insistira da u odluci za imenovanje novih sudija bude kandidat iz reda bošnjačkog naroda, jer, kako je kazao, štitetći interese bošnjačkog, uvažava nacionalne interese hrvtskog i srpskog naroda i obratno.

(Kliker.info/Vijesti.ba)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku