hamburger-icon

Kliker.info

Kebo poručio Izetbegoviću : Ja mirno spavam

Kebo poručio Izetbegoviću : Ja mirno spavam

10 Novembra
16:11 2013
Poptredsjednik Federacije BiH Mirsad Kebo, "kao neko ko je odgovoran i ne ubire političke poene", niti za to ima razloga, činom predaje dokumenata nije spomenuo nijedno ime, pa time ni ime Bakira Izetbegovića, niti političke stranke, niti mu je uopšte  Izetbegović predmet ni ličnog ni političkog interesovanja.Ovo je saopćeno danas iz kabineta potpredsjednika FBiH u kontekstu izjava koje je dao član Predsjedništva BiH i zamjenik predsjednika SDA Bakir Izetbegović kao reakaciju na predaju dokumenata vazanih za politička ubistva koje je potpredsjednik Federacije BiH Mirsad Kebo predao ministru sigurnosti BiH Fahrudinu Radončiću.
Reakciju Mirsada Kebe prenosimo u cjelosti:

"U kontekstu izjava koje je dao član Predsjedništva BiH i zamjenik predsjednika SDA Bakir Izetbegović kao rekaciju na predaju dokumenata vazanih za politička ubistva koje je potpredsjednik Federacije BiH Mirsad Kebo predao ministru sigurnosti BiH Fahrudinu Radončiću, potpredsjednk Federacije BiH želi reći slijedeće:Potpredsjednik Federacije BiH Mirsad Kebo, kao neko ko je odgovoran i ne ubire političke poene, niti za to ima razloga, činom predaje dokumenata nije spomenuo nijedno ime, pa time ni ime Bakira Izetbegovića, niti političke stranke, niti mu je uopšte  gospodin Izetbegović predmet ni ličnog ni političkog interesovanja.

"Stoga sam iznenađen nervoznom, brzom i neargumentovanom reakcijom zamjenika predsjednika SDA Bakira Izetbegovića u kojoj se, ne znam čime izazvan, našao u tome i sam sebi pripisao da je upravo on taj koji se nalazi u predatoj dokumentaciji. Čime je izazvan na takvo prepoznavanje sebe ne znam niti me zanima. Ono što me je izenandilo od političara koji upravo sada sve snage upire da izgradi svoju političku karijeru i ovlada strankom SDA je  izjava koju je dao za BHRT u pogledu  tužilaštva i takve izjave samo štete respektabilnoj stranci SDA, a kojoj je on, svojim izjavom,   daje negativan atribut. Naime, izjavom da će doći do dokumenta, ili citiram „
"Dakle, vidjet ću šta je u tom materijalu i ako se neko slučajno usudio da to nanovo prema meni usmjerava dobiće tužbu pa neka objašnjava sudijama.“, gospodin Izebegović indirektno prijeti da može uticati na nezavisan rad tužilaštva i dobiti na uvid dokumentaciju iako to nije njegova nadležnost i to je krivično djelo. Značni li to onda da živimo u državi u kojoj Bakir Izetbegogović,  upozorava da ima moć uticaja na sud, tužilaštvo, institucije i sve protiv čega se bore moderna evropska demokratska društva. 

Poručujem našem narodu da ni ja ni mnogi koji vole ovu državu i građane to nećemo dozvoliti, kao što, nadam se veliki broj poštenih ljudi u stranci, neće Izetbegoviću dozovliti da blati renome stranke SDA koja je okrenuta demokratiji, pravnoj državi i Evropi. Izetbegović svojim stavom daje jednu ozbiljnu poruku javnosti koja nije u skadu sa demokratskim načelima, zakonima i Ustavom demokratske države, te treba znati da mora poštivati istitucije, nezavisano tužilaštvo i prava građana na sigurnost i svakodnevnicu bez straha, jer ovo nije vrijeme strahovlade ili nečije privatno vlasništvo. Ako ga zanima što ovo pitanje nije riješeno ranije, ja pitam njega što ga on nije riješio i ko je stajao na putu da ga riješi i zašto.  Ovo nije moja dokumentacija, nego dokumentacija koju sam dobio od građana i istog trenutka sam je predao nadležnim organima što je zakonska obaveza svakog građanina pa i mene i za što imam argumente. Isti građani dali su izjavu da će svjedočiti i predati druge dokumente koje posjeduju. 

Da budem jasan ovim se vidi da dokomunetacija nije skrivena kod mene kako Izetbegović kaže, a je li neko ranije nešto skrivao, možda on zna ako već o tome govori. Zato ne mogu vjerovati kako neko ko hoće da bude politički vođa može davati takve kvalifikacije i klevete i ako je tako, ne zaslužuje da obavlja takvu funkciju, što narod zna. Vezano za posjetu predsjedniku SDA Sulejmanu Tihiću, degutantno je ono što piše u saopćenju SDA koje je pisao on i njegova struja koja, nasreću, nije jaka. Dovoljno je reći da je Bakir Izetbegović, prije nego što je predsjednik Tihić, stigao na liječnje, novinarima koji su se zanimali za njegovo zdravstveno stanje, imao samo reći jedno, a to je da on sada vodi stranku  i iz toga je javnost sve zaključila.Na kraju, ja mirno spavam.“ (Kliker.info-Avaz)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku