hamburger-icon

Kliker.info

Kebo kandidat za člana Predsjedništva BiH: Zalagat ću se za normalan život u normalnoj državi

Kebo kandidat za člana Predsjedništva BiH: Zalagat ću se za normalan život u normalnoj državi

30 Maja
14:03 2014

KeboM123Potpredsjednik Federacije BiH Mirsad Kebo jutros je u Centralnoj izbornoj komisiji BiH potpisao kandidaturu za člana Predsjedništva BiH na predstojećim općim izborima u BiH.- Ja sam nezavisni kandidat i to jednostavno mijenja i moj program i moju poziciju i moju kampanju koja će sigurno biti drugačija od drugih i najjeftinija – kazao je Kebo novinarima.Dodao je da će se zalagati za normalan život u normalnoj državi koju žele svi građani. Naveo je da normalna država pretpostavlja ekonomiju, borbu protiv kriminala, pretpostavlja obrazovanje, „nešto što se zove optimistična omladina”. – Ako ona bude zadovoljna potezima koje treba uraditi onda ste postigli svoj politički cilj i obezbijedili budućnost BiH – kazao je Kebo. Mi smo, naveo je Kebo, sada u teškoj situaciji.

– Sad želim da unesemo nadu. Ima izlaska. Moj program nosi nešto što je i moje menadžersko iskustvo, a to je da već imam projekte za zaduživanje BiH, a ne očekivanje da nam neko da donaciju. Mi imamo svoje dostojanstvo – kazao je Kebo. Po njegovim riječima, BiH je država koja po svim ekonomskim pokazateljima ima najveće ekonomske potencijale i najbolju poziciju u državama bivše Jugoslavije.- Zašto to ne iskoristiti, zašto ne iskoristiti snagu i energiju, ukloniti birokratske prepreke i ostaviti da ljudi rade u skladu sa svojim ovlaštenjima – kazao je Kebo.

Istaknuo je da sudstvo i tužilaštvo moraju biti apsolutno odvojeni od političkih uticaja „koji su sada sasvim vidljivi”.Također je naveo da se društvo raslojava. – Imate bogate i imate siromašne. Sada kada sam obišao poplavljena područja, mislim da u nekim dijelovima BiH prešli smo onu opasnu granicu siromaštva i došli do bijede. Ja sam u narodu, iz naroda. Ne predstavljam nikakvu političku opciju, ona je opcija svih građana i budućnost svakog ko živi na ovim prostorima i nosi svoju tradiciju i vidi u ovoj državi nadu – kazao je Kebo. Kako je saopćeno iz CIKBiH, rok za podnošenje prijava za ovjeru učešća na općim izborima 2014. godine političkih stranaka i neovisnih kandidata ističe danas u 16.00 sati. (Kliker.info-Fena)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku