hamburger-icon

Kliker.info

KBSA pisao Obami : Sljedeći referendum bi bio pokušaj otcjepljenja srpskog entiteta čiji su temelji genocid i masovne grobnice !

KBSA pisao Obami : Sljedeći referendum bi bio pokušaj otcjepljenja srpskog entiteta čiji su temelji genocid i masovne grobnice !

03 Septembra
02:43 2016
kbsa1Upravni  odbor Kongresa Bošnjaka Sjeverne Amerike  uputio je otvoreno pismo predsjedniku Sjedinjenih Amerčkih Država . Pismo  Baracku Obami   prenosimo u cijelosti.
Postovani Predsjedniče Obama,
Pišemo Vam u ime 350,000 Bošnjaka, građana i stanovnika Sjedinjenih Američkih Država.
 
Razlog za ovo pismo je niz događaja u Bosni i Hercegovini koj bi mogli izazvati novi ratni front na pragu Evrope, imajući nesagledive posljedice za ostatak kontinenta, a pogotovo na Istočnu Evropu.
 
Ustavni Sud Bosne i Hercegovine je zaključio da takozvani “9 Januar Dan Republike Srpske”, koji je jedan od dva entiteta Bosni i Hercegovini, neustavan.  Međutim, srpski nacionalisti i separatisti sa podrškom svojih mentora iz Beograda i Moskve ne poštuju pravosnažnu odluku najviše sudske instance u Bosni I Hercegovini i u procesu su organizovanja referenduma protivno toj pravosnažnoj odluci Ustavnog Suda BiH.
 
Prema Daytonskom mirovnom sporazumu, čiji su glavni arhitekt Sjedinjene Američke Države, pravosnažne odluke Ustavnog suda su konačne i kao takve moraju se poštovati. Zakazani referendum je direktan napad na Daytonski mirovni sporazum i sigurno može da ima velike i neželjene posljedice na ostatak Evrope na najgori mogući način.
Zakazani referendum je test za sljedeći referendum, koji je prema glavnoj partiji bosanskih Srba, SNSD,  planiran za 2018 godinu. Sljedeći referendum bi bio pokušaj otcjepljenja srpskog entiteta čiji su temelji genocid i masovne grobnice, u nezavisnu državu i stoga ispunjavajući san o Velikoj Srbiji,što je već bio pokušaj glavnog pokretača i izvođača agresije na BiH u 90-im godinama, Slobodana Miloševića.
 
Pokusaj odcjepljenja bilo kojeg dijela Bosne i Hercegovine i ujedinjenje sa Srbijom može imati velike posljedice za ostatak Evrope posebice destabilizirajući države Evropske Unije u blizini. 
 
Poštovani predsjedniče Obama, kao predsjednik najmoćnije države na svijetu, zemlje koja je glavni arhitekt i garant Daytonskog mirovnog sporazuma, pitamo vas da učinite što god je potrebno da se zaustavi najnoviji pokušaj srpskih separatista koji vodi ka destabilizacija Bosne i Hercegovine. Ako anti ustavne i antidržavne akcije srpskih separatista nisu zaustavljenje sada, sutra može biti prekasno za Evropu i ostatak međunarodne zajednice.
 
S poštovanjem,
 
Predsjednik UO Kongresa Bosnjaka Sjeverne Amerike  Eldin lezović.
(Kliker.info)
Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku