hamburger-icon

Kliker.info

Kauboji stigli do Ljubljane

Kauboji stigli do Ljubljane

18 Septembra
06:11 2006

Ovaj vid sportskog streljaštva izuzetno je popularan u SAD-u i u europi, a natjecanja u kojima natjecatelji nose oružje i odjeću kakva se upotrebljavala na Divljem zapadu u drugoj polovici 19. stoljeća redovito se održavaju u gotovo svim europskim zemljama, pa je nakon takvog natjecanja održanog u Rijeci u listopadu prošle godine, sada red došao i na Sloveniju.Nastupilo je dvadesetak strijelaca iz Slovenije, Austrije, Njemačke i Hrvatske, od kojih troje članova Hoplološkog društva Pula. Izuzetan uspjeh u gađanju western revolverom, sačmaricom i puškom winčesterkom postigao je Edgar Franjul iz Pule osvojivši drugo mjesto iza austrijanca Otta Helfrieda. Treći je bio Boro Ličina iz Ljubljane, organizator i vrhunski strijelac u mnogim disciplinama praktičnog streljaštva, četvrti Thomas Leigh Dobert, Amerikanac koji od početka ove godine živi u Hrvatskoj, inače doajen ovog sporta u Njemačkoj, u kojoj je živio dugi niz godina. Prvo mjesto u klasi LADY, osvojila je Sussane Putsche, njemačka državljanka hrvatskih korijena koja također od početka ove godine živi u Puli i član je, kao i Thomas Leigh Dobert, Hoplološkog društva Pula.
Na streljani je, unatoč dosadnoj kiši koja je pratila cijelo natjecanje do samog kraja bilo doista ugodno izabavno, u skladu s geslom ovog sporta: SHOOTING IS A FUN!
Treba spomenuti i izvrstan kaubojski grah, t-bone steakove veličine šešira i domaće kolače koje je za sve natjecatelje pripremio organizator, pa da subota unatoč lošem vremenu doista bude ugodno proveden dan.

 

 

Kliker.info

 

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku