hamburger-icon

Kliker.info

Kardinal Puljić poručuje : Pomirenje ne možemo graditi tako da svoju sreću gradimo na tuđoj nesreći !

Kardinal Puljić poručuje : Pomirenje ne možemo graditi tako da svoju sreću gradimo na tuđoj nesreći !

15 Augusta
14:53 2016

VinkoP12Predvodeći svečano misno slavlje u povodu blagdana Velike Gospe u aljmaškom svetištu Gospe od utočišta vrhbosanski nabiskup kardinal Vinko Puljić poručio je u ponedjeljak kako je čovjek ugrožen, kada ljudi pogaze vrijednost života, kao Božjeg dara, te da, ako Boga uklonimo iz svoga života, onda je čovjek ugrožen u svome dostojanstvu, pravima i radosti života.

U svojoj propovjedi kardinal Puljić upozorio je kako se u današnjem društvu, unatoč pokušajima čovjeka da živi u skladu s vjerom, donose zakoni “koji uništavaju život”, i koji su “protiv čovječanstva”, a da “život treba poštivati”.

“Svi govorimo da smo za mir, a najviše se sredstava troši za naoružanje. Čovjek traži Boga, a danas mu nameću novoga Boga, a to je novac, koji je postao idol. Ako novac počne gospodariti, onda nema ni čovjeka. To je ta hipokrizija društva”, upozorio je kardinal Puljić.

“Kažemo da smo srušili bivši sustav, ali promijenile su se samo košulje, a ostao je mentalitet. Demokracija treba služiti općem dobru, ne stranci ili liderima, već da svima nama bude dobro, naglasio je  kako se pomirenje ne može graditi tako da svoju sreću gradimo na tuđoj nesreći.

“Gradi se od istine, tako da svaku stvar treba nazvati pravim imenom, a na tom temelju graditi pomirenje i praštanje”, poručio je.

(Kliker.info-SB)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku