hamburger-icon

Kliker.info

Kardinal Puljić o mogućoj saradnji sa Željkom Komšićem : Ja ne mogu protiv zakona. Crkva mora naći put da opstane, ali i tražiti svoja prava !

Kardinal Puljić o mogućoj saradnji sa Željkom Komšićem : Ja ne mogu protiv zakona. Crkva mora naći put da opstane, ali i tražiti svoja prava !

21 Novembra
04:02 2018

Nadbiskup vrhbosanski kardinal Vinko Puljić gostovao je u Dnevniku Nove TV gdje je komentarisao  položaj Hrvata u Bosni i Hercegovini te je odgovorio na pitanje da li će surađivati sa Željkom Komšićem, članom Predsjedništva BiH iz reda hrvatskog naroda.

Danas niste bili na inauguraciji u Predsjedništvu Bosne i Hercegovine, jeste li pozvani?

Da, pozvan sam, ali nisam to mogao ukalkulirati u svoje vrijeme. Možda to ne bi bilo dobro ni radi samog konteksta situacije koja se dogodila.

Kako procjenjujete položaj Hrvata u BiH, osobito u Federaciji?

Samim Daytonom pokazalo se da nemamo svi jednaka prava. Visoki predstavnici koji su dosad bili ovdje, vjerojatno su mislili da će problem BiH najlakše riješiti s dva naroda pa su nas polako zakonski izgurali iz jednakopravnosti. Sada se moramo složiti i izboriti ta jednaka prava, a vjerujem da će i Europa napokon shvatiti da nas ne može ignorirati. Dejtonski kreatori moraju shvatiti da moraju uvažiti naše postojanje. Neka nas žive ne pokopaju, nego istinski uvaže da smo pravni i politički subjekt. Ne navijam ni za jednu stranku, već za narod koji je konstitutivan i u ovoj državi treba jednako pravno postati kreator te države.

Hoćete li kao nadbiskup surađivati s gospodinom Komšićem?

Ja ne mogu protiv zakona. Crkva mora naći put da opstane, ali i tražiti svoja prava.

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku