hamburger-icon

Kliker.info

Kaplan o podjelama u SDA : Hadžiomerović mi je na sjednici Predsjedništva stranke psovao i prijetio da će mi grkljan iščupati !

Kaplan o podjelama u SDA : Hadžiomerović mi je na sjednici Predsjedništva stranke psovao i prijetio da će mi grkljan iščupati !

21 Decembra
17:29 2014

Kaplan11Do sada se šaputalo da postoji neka tiha podjela na dvije linije u Predsjedništvu SDA i sada je to na neki način proglašeno službenim. Vidjet ćemo kako se stvari odvijati.Ovo je u maju  izjavio Adil Osmanović, potpredsjednik SDA, i čini se da se sve što je tada rekao u punoj mjeri potvrdilo prije tri dana na zasjedanju Predsjedništva SDA.Što će se dalje događati, teško je prognozirati, a izvjesno je da je, prije svih, Bakir Izetbegović, zamjenik predsjednika SDA, na najvećem iskušenju – kako pomiriti suprotne stavove i ujediniti međusobno posvađane članove stranačkog Predsjedništva.

Navodno, Adil Osmanović, Sadik Ahmetović, Ramiz Salkić, Salko Sokolović, Nermin Mandra, Josip Jurišić, Sejad Delić i Salmir Kaplan su “u jednoj liniji” i njihovi odnosi s ostalim članovima Predsjedništva SDA, a ukupno ih je 30, prilično škripe. Može li se to podvoditi pod demokratsko pravo na različito mišljenje, tek će se vidjeti.Još dok je u četvrtak poslijepodne trajala sjednica Predsjedništva SDA, procurilo je da je došlo do žestokih svađa.

Na dnevnom redu, uz ostalo, bilo je utvrđivanje kandidata za mandatara za sastav novog Vijeća ministara. Izetbegović je još prije sjednice kazao da će svoj glas dati Denisu Zvizdiću, a Ahmetović da će predložiti Osmanovića. Pobijedio je Zvizdić – 17 članova dalo mu je glas, šest je bilo uzdržanih i nitko protiv.Salmir Kaplan jučer je javno preko “Saffa” otkrio što se događalo na sjednici u četvrtak i to bi moglo izazvati nove potrese u vrhu SDA.

– Nakon što je Salko Sokolović kazao da stranku vode sarajevski “minderi”, javio sam se za riječ i rekao da on i Zijad Hadžiomerović takav “minder” vode u Mostaru. Hadžiomerović mi je rekao da je on to osnovao kada sam ja bio u pelenama. Uputio mi je pred svima prijetnje da će mi grkljan iščupati nakon što sam rekao da je nedopustivo što je dao odobrenje za mirovinu ratnom zločincu Vojislavu Šešelju (Hadžiomerović je ravnatelj Instituta za medicinska vještačenja – op.a.). Na to mi je on pred svima rekao “da mi Šešelj majku”. Ustao sam i napustio sastanak uz opasku da ne mogu sjediti na sjednici na kojoj mi se psuje majka – ispričao je Kaplan i dodao:
– Konačno su članovi Predsjedništva SDA mogli vidjeti pravo lice Zijada Hadžiomerovića. Zaista je skandalozno da takav čovjek obavlja bilo kakvu funkciju. Uz ostalo, on je javno priznao da je odobrio rješenje za mirovinu Šešelju, a nemalom broju boraca Armije RBiH je odbio potpisati rješenja o mirovinu.Zanimljivo je, možda i znakovito, da su ostali članovi Predsjedništva SDA šutke prešli preko okršaja između Hadžiomerovića i Kaplana i nastavili zasjedanje kao da se ništa nije dogodilo.Kako neslužbeno doznajemo, Izetbegović je odmah stupio u akciju i vodi pojedinačne razgovore s članovima Predsjedništva SDA.

(Kliker.info-Dnevni list)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku