hamburger-icon

Kliker.info

Kapetanica Oružanih snaga BiH šokirala na Facebooku: NDH je ljubav koja ne može proći!

Kapetanica Oružanih snaga BiH šokirala na Facebooku: NDH je ljubav koja ne može proći!

22 Aprila
16:24 2016

kapetanicaKomandant Operativne komande Oružanih snaga BiH naredio je pokretanje disciplinskog postupka protiv kapetanice Ljubice Krasić Pandžić zbog postavljanja mape Nezavisne Države Hrvatske na društvenoj mreži “Facebook”.Iz Ministarstva odbrane BiH  je potvrđeno da je formirana Komisija za vođenje disciplinskog postupka i da su aktivnosti komisije u toku..

Pandžićeva je postavila na svoj “Facebook” profil, na dan osnivanja NDH (10. aprila), mapu sa granicama u čijem sastavu se nalaze BiH i dijelovi Srbije, a na kojoj piše “Ona je ljubav koja ne može proći”.

Iz Ministarstva odbrane podsjećaju da je i protiv kaplara Gorana Kovača iVladana Vukovića, koji su na dan presude prvom predsjedniku Republike Srpske Radovanu Karadžiću, postavili njegovu sliku na svoje profile, pokrenut disciplinski postupak.

U kontekstu ove problematike, a u cilju sistemskog otklanjanja i spriječavanja uočenih negativnosti pored već preduzetih mjera, sa nivoa Zajedničkog štaba OS BiH sačinjena su tri instruktivna akta koja su upućena potčinjenim komandama i jedinicama Oružanih snaga BiH, ističu u resornom ministarstvu.

Ovim aktima naređeno je dosljedno poštovanje važećih procedura vezanih za medijsko istupanja pripadnika OS BiH, izgradnja dobrih međuljudskih odnosa unutar jedinica i propagiranje humanih, etičkih principa i tolerancije, kao i preduzimanje adekvatnih mjera na sankcionisanju svih lica za koja se utvrdi da su povrijedila odredbe Zakona o službi u OS BiH, Pravilo službe u OS BiH i Etički kodeks ponašanja vojnih lica u Ministarstvu odbrane i Oružanim snagama BiH.

(Kliker.info-Abrasmedia)

Podijeli

Jedan komentar

  1. puka 59 - RAZVOJAĆIT
    puka 59 - RAZVOJAĆIT 22 Aprila, 21:57

    VETERANI 317 SBBR HEROJ GRADA SA KAPIJE BOSNE PREDLAŽU DA JE SAZRELO DA SE RAZMIŠLJA O UKIDANJU OSBIH I DA SE UVEDE REZERVNI SASTAV SA OBAVEZNIM SLUŽENJEM – OBUKA MLADI DO 35 GODINA 60 DANA .POZDRAV DOMOVINI ZA gosp min PENDEŠ i gen maj MAŠOVIĆA.

    Odgovori

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku