hamburger-icon

Kliker.info

Kantonalni sud Sarajevo : Anel Ćemo osuđen na 34 godine zatvora za ubistvo policajaca Muhidina Pivodića

Kantonalni sud Sarajevo : Anel Ćemo osuđen na 34 godine zatvora za ubistvo policajaca Muhidina Pivodića

26 Maja
13:24 2014

anelcemo3Vijeće Kantonalnog suda u Sarajevu kojim je predsjedavala sutkinja Dalida Burzić danas je izreklo prvostepenu presudu kojom je Anel Ćemo osuđen na jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od 34 godine zbog ubistva policajaca Muhidina Pivodića. Ćemo je dobio 33 godine za ubistvo policajca, te godinu i šest mjeseci za nedozvoljeno držanje oružja. Uz raniju presudu od četiri mjeseca za nasilničko ponašane, Ćemi je tako izrečena ova jedinstvena kazna zatvora od 34 godine.

Sudnica Kantonalnog suda danas je bila puna Pivodićevih kolega policajaca koji su burnim aplauzom pozdravili presudu, a pojedini su i zaplakali.
Prema optužnici, policija je 31. decembra 2012. godine Ćemi, koji je pijan upravljao Renaultom 5, oduzela vozačku dozvolu i novčano je kažnjen. Ćemo se nakon toga odvezao do naselja Reljevo, znajući da na tom mjestu policija osigurava pravoslavnu crkvu Hram svetog Nikolaja te je, iz osvete pripadnicima MUP-a KS zbog oduzete vozačke dozvole, kroz otvoreni prozor auta iz kalašnjikova rafalno ispalio 27 hitaca u pravcu Pivodića, koji je na mjestu podlegao nakon što ga je pogodilo pet zrna. (Kliker.info-Avaz)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku