hamburger-icon

Kliker.info

Kandidatkinja Socijalističke partije : Leila Agić sa 23 godine postala vijećnica u Belgiji

Kandidatkinja Socijalističke partije : Leila Agić sa 23 godine postala vijećnica u Belgiji

15 Oktobra
14:48 2018

Mlada 23-godišnja Leila Agić, porijeklom iz Bosne i Hercegovine, ostvarila je veliki uspjeh na lokalnim izborima u Belgiji održani u nedjelju. Agić je uspjela kao kandidatkinja Socijalističke partije (PS) ući u Opštinsko vijeće Molenbeeka, jedne od opština glavnog grada Brisela.

PS je u Molenbeeku ostvarila najbolji rezultat osvojivši 31,3 posto glasova, što je toj partiji donijelo 17 mjesta u lokalnom vijeću. Među 17 izabranih vijećnika je i Leila Agić, koja je, prema dosadašnjim rezultatima, osvojila 663 glasa.

Drugo mjesto po broju glasova u ovoj lokalnoj zajednici ostvarila je lista LB, koja je osvojila 23,9 posto glasova i 13 mjesta u vijeću.Porodica Leile Agić doselila je u Molenbeek 1994. godine, gdje i danas žive. Agić trenutno studira Političke nauke na Univerzitetu u Briselu gdje bi uskoro trebala magistrirati.

Politikom se počela baviti kao 16-godišnjakinja kada je radila zajedno s bivšom kandidatkinjom za predsjednicu Francuske Segolene Royal. Trenutno obavlja funkciju predsjednice mladih Socijalističke partije (PS).

(Kliker.info-NAP)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku