hamburger-icon

Kliker.info

Kamala Harris prihvatila nominaciju za potpredsjednicu Amerike : “Imamo viziju nacije kao voljene zajednice, u kojoj su svi dobrodošli, bez obzira na to kako izgledamo, odakle dolazimo ili koga volimo” (VIDEO)

Kamala Harris prihvatila nominaciju za potpredsjednicu Amerike : “Imamo viziju nacije kao voljene zajednice, u kojoj su svi dobrodošli, bez obzira na to kako izgledamo, odakle dolazimo ili koga volimo” (VIDEO)

20 Avgusta
07:29 2020

Treće večeri Nacionalne konvencije Demokratske stranke senatorica iz Kalifornije Kamala Harris prihvatila je nominaciju stranke i Joe Bidena i tako postala i zvanična kandidatkinja za  potpredsjednicu Sjedinjenih Američkih Država na  izborima u novembru. 

Harris se delegatima konvencije, koja se zbog pandemije koronavisu uglavnom održava virtuelno,  obratila iz Wilmingtona u državi Delaware i  prema prvim reakcijama američkih medija  ispunila očekivanja jer je njeno obražanje bilo uistinu uvjerljivo, gledljivo , pamtljivo i sa snažnom porukom  glasačima i svim građanima.

Između ostalog Kamala Harris je istakla da je predana vrijednostima koje je učila  od majke Indijke i oca sa Jamajke , a te vizije, kako je kazala dijele i generacije Amerikanca i Joe Biden .

“To je vizija naše nacije kao voljene zajednice, u kojoj su svi dobrodošli, bez obzira na to kako izgledamo, odakle dolazimo ili koga volimo,”istakla je Harris.

Kritikujući aktuelnog predsjednika Trumpa Harris je naglasila da Amerikanci “moraju izabrati predsjednika koji će donijeti nešto drugačije, nešto bolje …. Predsjednika koji će nas sve okupiti – crne, bijele , Latinose, azijce, autohtone – da ostvarimo budućnost koju kolektivno želimo. “

Harris (55) je druga crna žena koja je ikada službovala u američkom Senatu i prva je crnkinja a i prva azijskoamerička kandidatkinja za potpredsjednika od strane jedne velike političke stranke. Ako bude izabrana, postat će i prva žena potpredsjednica u američkoj historiji.

U kratkom videu koji je prikazan  prije njenog govora  prikazano je nekoliko Afrikoamerikanaca  koji  govore o senatorici , a jedna od njih je opisala Harrisa kao “nekoga tko se može boriti za crnce, smeđe, nedokumentirane, LGBT osobe, invalide.”

Pored toga u pomenutom videu je emitovan i isječak iz jednog intervjua  u kojem je Harris reklao, “Lakmusov test za Ameriku je kako postupamo sa crnim ženama.”

(Kliker.info)

 

 

Podijeli

Jedan komentar

  1. Muhadzamirovic
    Muhadzamirovic 20 Avgusta, 07:45

    Ona radi za klintonove pedofile Epstajna i Vajnstajna koji su producirali pesmu Mis Sarajevo dok su Klinton , Epstajn i Vajnstajn uz pomoc Sanele Dzenkins silovali bosansku maloletnu decu u Americi .

    Odgovori

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku