hamburger-icon

Kliker.info

Kako je prokockana pomoć iz Srbije: Pare za Srebrenicu spiskali na Disneyland!

Kako je prokockana pomoć iz Srbije: Pare za Srebrenicu spiskali na Disneyland!

13 Novembra
16:28 2019

Ima se… Načelnik Srebrenice Mladen Grujičić i saradnici uzeli za sebe 120.000 evra, a njegov savjetnik Radomir Pavlović dobio 30.000 eura, pa s familijom otišao u Pariz.

Radomir Pavlović Lalo, najbliži saradnik načelnika Srebrenice Mladena Grujičića, uzeo je proviziju od 30.000 eura nakon sumnjive kupovine poslovnog kompleksa čija je cena prenaduvana i s dijelom tog novca otputovao u Diznilend.

Pavlović, inače bivši predsjednik srebreničke skupštine i lider SNSD u toj opštini, uživao je u Parizu samo pet dana pošto je na račun legla provizija, o čemu svjedoči fotografija koju je objavila njegova kćerka na društvenim mrežama.

Milion za azil

Ovo za Kurir tvrdi Desnica Radivojević, bivši Grujičićev savjetnik, koji je i sam učestvovao u problematičnom poslovanju.

image
DESNICA RADIVOJEVIĆ

On priznaje da su Grujičić, on lično, kao i još tri druga načelnikova saradnika, uzeli ukupno 120.000 eura za navodne posredničke usluge u tom poslu.

Naime, kako je Kurir već pisao, opštinsko rukovodstvo Srebrenice s Grujičićem na čelu zloupotrijebilo je milion eura donacije koju je Vlada Srbije prosledila radi oživljavanja proizvodnje u poslovnom kompleksu u Potočarima i za zapošljavanje oko 300 radnika. Opština je kupila ruiniran objekat za 850.000 eura od Slovenca Mihe Živeca, koji ranije nije uspijevao da ga proda ni za upola manju cijenu. U zgradi je sad azil za pse, a zaposleno je tek petoro ljudi u jednom pogonu drvne Industrije.

image
MLADEN GRUJIČIĆ

– Već prvih dana januara 2018. opština je Slovencu uplatila 850.000 eura. Ali je on potom nama vratio 120.000 eura. Tako je usmeno ugovoreno na sastanku u jednom beogradskom hotelu, gdje su bili Grujičić, Živec, Pavlović, pa između ostalih i ja. Živec je s računa svoje firme „Ideal dizajn“ iz Potočara preko Uni kredit banke iz Banjaluke 5. januara 2018. u dve tranše uplatio 50.000 i 70.000 eura na račune austrijskih firmi „ISD Institjut for strakčerd divelopment“ i „Vidasus divelopment“.

image
/Vlasnik tih firmi je Aleksandar Petrič, koji je pravio te fiktivne ugovore kako bi se zabašurili tragovi. Onda je on podigao taj novac i podijelio po dogovoru u hotelu, o čemu postoji i audio-zapis – priča Radivojević i nastavlja:
image
Pala prijava

– Najveći dio kolača od čak 40.000 eura pripao je Grujičiću, njegovom savjetniku i mentoru Pavloviću 30.000 eura, a Vladanu Milovanoviću, šefu kabineta, 10.000 evra. Petrič, preko čije je firme sve išlo, dobio je 20.000 eura. Toliko sam dobio i ja na ime konsultantskih usluga. Veći dio novca podjeljen je na ruke.

On je nedavno podnio prijavu za pronevjeru novca:

– Prijava je i protiv mene. Shvatio sam da ništa nije urađeno na razvoju Srebrenice. Ne možete toliko pljačkati, naročito ne novac, donaciju iz Srbije. Očekujem da nadležni sve istraže.

Pavlović nije bio dostupan za komentar na broj poznat redakciji Kurira, dok je Grujičić poručio da više neće odgovarati na naše pozive.

image
I SNS u RS upozoravao

NOVAC ĆE ZAVRŠITI U PRIVATNIM DŽEPOVIMA

Dan nakon što je predsjednik Vučić 3. aprila 2018. rekao da će Srbija izdvojiti pet miliona eura za pomoć gradovima i opštinama u RS, odreagovao je SNS u RS upozoravajući da ta sredstva mogu biti zloupotrebljena:

– Velika je vjerovatnoća da će taj novac u RS biti zloupotrebljen od strane pojedinih režimskih biznis političara u kampanji koja je pred nama i da će većim dijelom završiti u privatnim džepovima. Prema tome, molimo g. Vučića i Vladu Srbije da ta sredstva, koja su namijenili za očuvanje srpskih ognjišta u Srpskoj, preusmjere za očuvanje istih na KiM.

(Kliker.info-Oslobođenje)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku