hamburger-icon

Kliker.info

Kadrovi SDA : Borovac, Osmanović, Čampara, Ramić i Dedić ministri, tri pozicije još upražnjene

Kadrovi SDA : Borovac, Osmanović, Čampara, Ramić i Dedić ministri, tri pozicije još upražnjene

13 Marta
15:02 2015

Borogovac11Bivša gradonačelnica Sarajeva Semiha Borovac bit će nova ministrica za ljudska prava i izbjeglice u Vijeću ministara BiH, sazanje bh. novinska agencija Patria.Iako sjednica Predsjedništva SDA nije još ni počela, jutros je održana sjednica Kadrovska komisija na kojoj je utvrđeno da će Adil Osmanović biti ministar civilnih poslova BiH.

Nezir Pivić bit će zamjenik ministra pravde u Vijeću ministara BiH.Što se tiče nivoa FBiH sigurno je da će Aljoša Čampara biti ministar unutrašnjih poslova, a Edin Ramić ministar za raseljena lica i izbjeglica. Šemsudin Dedić će biti ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva.

Ova i ostala imena za pozicije u Vladi FBiH bit će potvrđena na sjednici Predsjedništva BiH.Edin Mušić iz SDA, inače predsjedavajući PD PFBiH potvrdio je ova imena za navedene pozicije, a sredinom naredne sedmice bit će i vanredna sjednica PD PFBiH kako bi se potvrdila nova Vlada FBiH.

Adil Osmanović, član Predsjedništva SDA potvrdio je ranije pisanje Patrie i kazao da je još ostalo neodlučeno ko će biti minstar obrta i razvoja, obrazovanja i nauke, te za pitanja boraca i invalida OO rata kojeg će usaglasiti sa DF-om.

– Pred nama je još vrlo malo posla i ostale ćemo kandidate imenovati u skladu s njihovim kvalitetima i prijedlozima koji na dolaze iz različitih kantona – kazao je Osmanović.On je potvrdio i da će  Mirsad Žuga biti zamjenik ministra finansija u Vijeću ministara BiH. (Kliker.info-NAP)

Podijeli

Jedan komentar

  1. puka 59 - JOB - UNIJA
    puka 59 - JOB - UNIJA 14 Marta, 20:48

    VETERANI 317 SBBR HEROJ GRADA MISLE DA BI BILO LOGIĆNO MINISTARSTVO CIVILNI POSLOVA BOROVAC PRAVNIK A HOĐA OSMANOVIĆ KAO I DO SADA IZBJEGLICE -RASELJENA LICA PODRINJA .POZDRAV DOMOVINI DO KONPENTETNOG MINISTRA BORACA IZ ZDK – KARAVELIĆA .

    Odgovori

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku