hamburger-icon

Kliker.info

“Kad tamburama mangupi prepreče put…” : Spektakl Panonskog mornara u prepunoj Zetri (VIDEO)

“Kad tamburama mangupi prepreče put…” : Spektakl Panonskog mornara u prepunoj Zetri (VIDEO)

26 Aprila
05:56 2015

Balass1Panonski mornar Đorđe Balašević se nakon tri godine vratio pred sarajevsku publiku spektakularanim koncertom u Zetri kojem je prisustvovao veliki broj ljubitelja Balaševih balada, i to iz svih zemalja bivše Jugoslavije.Brojni poklonici djela ovog novosadskog pjesnika, kompozitora, pjevača večeras u Zetri su uživali u velikom koncertu pod nazivom “Kad tamburama mangupi prepreče put…”

Vjerne obožavatelje, one starije, ali i one malo mlađe, počastio je višesatnom svirkom svojih najvećih hitova. Publika je s Balaševićem pjevala svaku njegovu pjesmu.  Popularni Balaš nije krio oduševljenje što nakon tri godine ponovo pjeva skupa sa sarajevskom rajom.  Neposredno prije koncerta kazao je da u Sarajevo dolazi da vidi novu raju.

– Ja sam tako dobar gost, dolazim retko, tako da uvek dolazim da vidim novu raju, da vidim neke nove klince koji su u međuvremenu stasali, kojima su se okice razbistrile i koji su dorasli da izdrže 2-3 sata koncentracije i da naprave tišinu. Svako zna da napravi galamu na koncertu, najlakše je napraviti galamu. Meni trebaju klinci koji znaju da naprave tišinu, posebno ovog puta. Mi ćemo svirati neke pesme koje vole tišinu. Hteli bismo da to liči na jednu veliku serenadu, poručio je Balašević prije koncerta. A sve što je rekao i ispoštovao je. Svirao je i pjevao pjesme koje vole tišinu.  Jedan od sponzora koncerta bila je i Sarajevska pivara.

(Kliker.info-Oslobođenje)

 

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku