hamburger-icon

Kliker.info

Kad je bal, nek je maskenbal : Milorad Dodik podigao ljestvicu u rastrošnosti, kupuje helikopter vrijedan 10 miliona maraka !

Kad je bal, nek je maskenbal : Milorad Dodik podigao ljestvicu u rastrošnosti, kupuje helikopter vrijedan 10 miliona maraka !

23 Decembra
16:00 2016

U proteklom periodu svjedoci smo rastrošnosti svih nivoa vlasti u BiH kada je u pitanju kupovina novih automobila.Pisali smo o nabavkama vozila za potrebe Predsjedništva BiH, ministarstava na državnom, entitetskom i kantonalnom nivou u višemilionskim vrijednostima.

Međutim, predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik podigao je ljestvicu kada je u pitanju rastrošnost.Naime, u budžetu Republike Srpske za narednu godinu planiran je iznos od oko 10 miliona KM za kupovinu novog helikoptera.

Šef Kluba poslanika SNSD-a u Narodnoj skupštini RS-a Radovan Višković kaže da se radi o „većem višenamjenskom helikopteru“ te da se ne kupuje samo za potrebe Vlade ili predsjednika entiteta.

“To će biti puno veći helikopteri nego što su sada helikopteri tipa ‘Gazela’. To je helikopter koji može da se koristi u intervencijama gašenja požara, prijevozu više povrijeđenih pacijenata ili za potrebe specijalnih jedinica policije”, tvrdi Višković.

(Kliker.info-Fena)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku